Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vengriškas varškės pyragas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
40 gramų cukraus
150 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
75 gramai sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
500 g sausos varškės (naudojau varškės sūrį);
100 g cukraus;
3 tryniai;
1 citrinos tarkuota žievelė;
100 ml grietinės;
sauja razinų (nedėjau);

Morengų sluoksniui:
3 kiaušinių baltymais;
50 g cukraus pudros;
abrikosų džemo.

Pagrindui sviestą sutarkuoti, sudėti į miltus su cukrumi ir trinti, kol neliks sausų miltų. Įdėti grietinę ir išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Įdarui visus produktus išsukti iki vientisos masės. Morengų sluoksniui baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Iškloti skardą tešla, ją šakute subadyti ir kišti į orkaitę 10 minučių. Ištraukus padengti varškės mase, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 15 minučių. Ištraukus pyragą padengti abrikosų džemu ir plaktais balymais. Galima daryti kaip tinklelį, galima juostelėmis arba padengti tolygiai baltymais. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 5-10 min. Atšaldyti.

Vengriškas varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
500 g sausos varškės (naudojau varškės sūrį);
100 g cukraus;
3 tryniai;
1 citrinos tarkuota žievelė;
100 ml grietinės;
sauja razinų (nedėjau);

Morengų sluoksniui:
3 kiaušinių baltymais;
50 g cukraus pudros;
abrikosų džemo.

Pagrindui sviestą sutarkuoti, sudėti į miltus su cukrumi ir trinti, kol neliks sausų miltų. Įdėti grietinę ir išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Įdarui visus produktus išsukti iki vientisos masės. Morengų sluoksniui baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Iškloti skardą tešla, ją šakute subadyti ir kišti į orkaitę 10 minučių. Ištraukus padengti varškės mase, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 15 minučių. Ištraukus pyragą padengti abrikosų džemu ir plaktais balymais. Galima daryti kaip tinklelį, galima juostelėmis arba padengti tolygiai baltymais. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 5-10 min. Atšaldyti.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (14)


  • Edita 2012-04-07 20:07

    Einu kept, bus velykinis pyragas. :-)


  • Justė 2011-07-20 14:28

    Skanus pyragas :ok: :super:


  • Eglė 2010-12-29 09:56

    vienas skaniausių pyragų kuriuos esu kepus, visų svečių buvo išgirtas :-) labai labai... tikrai verta kepti ;-)


  • kristute 2010-12-05 10:45

    nu dieviskas pyragas :super: .nesitikejau ,kad toks skanus bus.pabandykit ir jus,nesigailesit


  • Regina 2010-11-10 14:52

    pabandysim, turi būti skanu


  • gagas 2010-07-03 12:35

    tikiuosi bys skanius


  • virgis 2010-06-12 13:28

    ziaurus pyragas ,tiesiog bomba.


  • nika 2010-03-07 12:51

    :myliu: pasaka ikras pyragas labai skanus mano visai seimai jis labai patiko tikrai verta pabandyti!!! ;-) :super: :-) ;-)


  • erika 2010-02-19 12:15

    tik teslos dariau dviguba norma nes man per mazai gavos i mano kepimo inda


  • erika 2010-02-19 12:14

    oi koks skanus gavos, pasaka :super:


Daugiau receptų