Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
AUTORIUS:
http://www.keptaantis.lt
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
50 gramų morkų
100 gramų pistacijų
1 kilogramas veršio faršo
100 gramų antienos (kepenėlės)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų batono
50 gramų pieno
200 gramų grietinėlės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažui paruošti dar reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio. Kriaušių garnyrui pagaminti: 10 kriaušių, 100 g cukraus miltelių, 100 g sviesto, tirštiklio.

Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite. Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas. Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.

Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels. Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių.

Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt

Skanaus!

Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Padažui paruošti dar reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio. Kriaušių garnyrui pagaminti: 10 kriaušių, 100 g cukraus miltelių, 100 g sviesto, tirštiklio.

Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite. Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas. Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.

Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels. Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių.

Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt

Skanaus!

Receptą atsiuntė http://www.keptaantis.lt

Komentarai (3)


  • ugne 2010-11-20 14:48

    taip ce patiekalas keturi gabalelei,kur ce matyta ce 2 skruzdes suestu! :-D %-)


  • L.J. 2010-03-30 22:47

    Patiekalas tikrai geras,tik krizės laikotarpiu veršieną galima pakeisti pigesne-kiauliena ar kalakutiena,anties kepenėles-vištos kepenėlėmis.Nėra padėties be išeities...


  • Elmonas 2010-03-29 20:48

    Nuostabus patiekalas. 10 balų. Gaila tik kad krizės metu brangokai gautųsi toks skanumynas..


Daugiau receptų