Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vilkžuvės užkandinis tortas
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai tešlos (lakštai, kapoti)
400 gramų žuvies (vilkžuvė (arba bet kokia kita))
300 gramų lešių
200 gramų majonezo
150 gramų grietinės
4 skiltelės česnakų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai ar lt.)
Papuošimui:
šiek tiek daržovių (įvairios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.
2.
Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
3.
Vilkžuvę supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.
4.
Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).
5.
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:

1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam viena dalį vilkžuvės.
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Sudedam lęšius.
7. Dedam antrą vilkžuvės dalį.
8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).
6.
Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

Skanaus.

Vilkžuvės užkandinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Lęšius pamerkti vandeny ir palaikyti apie valandą laiko.

  2. Kol lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).

  3. Vilkžuvę supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.

  4. Lęšius išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir skonį).

  5. Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:

    1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
    2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    3. Dedam viena dalį vilkžuvės.
    4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
    5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    6. Sudedam lęšius.
    7. Dedam antrą vilkžuvės dalį.
    8. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
    9. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
    10. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
    Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).

  6. Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai


Daugiau receptų