Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Virgutės keksas
AUTORIUS:
Virginija
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieno
1 vienetas juodojo šokolado
0.5 stiklinės aliejaus
1 sauja razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:

3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.

Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Virgutės keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš pradžių pasiruošiame razinas: apiplikome jas verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti vandenyje. Tuo metu ruošiame tešlą:

3 kiaušinius išplakame su stikline cukraus. Įpilame pusę stiklinės aliejaus ir vėl maišome. Tada dedame dvi stiklines miltų. Įpilame truputį pieno - tešla turi būti grietinės tirštumo. Atskirame puodelyje sumaišome šaukštą miltų ir šaukštelį kepimo miltelių ir tuomet dedame į tešlą.

Išmirkytas razinas dedame į kiaurasamtį, nuplauname ir beriame ant jų šaukštą miltų - razinos taps miltuotos ir tešloje pasiskirstys tolygiai, nesusivels į vieną gumulą, o miltų perteklius išbyrės pro kiaurasamčio skylutes. Tokias miltuotas razinas dedame į tešlą, išmaišome. Kepimo formą patepame trupučiu aliejaus, supilame tešlą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.

Iškeptą keksą išimame iš kepimo formos, įdedame į lėkštę. Į formoje esančią skylę įstatome atitinkamo dydžio stiklainį ar stiklinę. Tuomet ant kekso pilame tirpintą šokoladą, kuris dailiai nubėga į kraštus, o ne į vidų. Išimame stiklainį ir keksą paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų.

Receptą atsiuntė Virginija

Komentarai


Daugiau receptų