Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Virtiniai „Širdelės“ su karameliniu padažu
AUTORIUS:
Natalija
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
220 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
125 mililitrai vandens (verdantis)
300 gramų grietinėlės (36% riebumo)
250 gramų varškės
0.2 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Varškę pertriname šakute.
Bulves nuskutame ir išverdame.
Išvirtas bulves sumalame arba sutriname ir sumaišome su varške, kiaušiniais bei druska.
Suberiame miltus ir išminkome vientisą tešlą.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame širdelės formos blynelius ir verdame apie 2 min. verdančiame pasūdytame vandenyje.
Padažui cukrų užpilame verdančiu vandeniu ir maišant kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės kunkuliuoti.
Tada sumažiname ugnį ir verdame, kol masė įgauna karamelės atspalvį (apie 20-30 min.).
Tada nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę ir viską gerai sumaišome.
Išvirtus virtinius sudedame į lėkštes ir užpilame pasigamintu padažu.
Aš dar padekoravau džiovintais rugiagėlių žiedlapiais.
Tai puikūs Valentino dienos pusryčiai!
Skanaus!

Virtiniai „Širdelės“ su karameliniu padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Varškę pertriname šakute.
Bulves nuskutame ir išverdame.
Išvirtas bulves sumalame arba sutriname ir sumaišome su varške, kiaušiniais bei druska.
Suberiame miltus ir išminkome vientisą tešlą.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame širdelės formos blynelius ir verdame apie 2 min. verdančiame pasūdytame vandenyje.
Padažui cukrų užpilame verdančiu vandeniu ir maišant kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės kunkuliuoti.
Tada sumažiname ugnį ir verdame, kol masė įgauna karamelės atspalvį (apie 20-30 min.).
Tada nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę ir viską gerai sumaišome.
Išvirtus virtinius sudedame į lėkštes ir užpilame pasigamintu padažu.
Aš dar padekoravau džiovintais rugiagėlių žiedlapiais.
Tai puikūs Valentino dienos pusryčiai!
Skanaus!

Receptą atsiuntė Natalija

Komentarai


Daugiau receptų