Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Višta kepta druskoje
AUTORIUS:
Vilija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis bazilikų
1 vienetas citrinų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 sauja kmynų
1 arbatinis šaukštelis rozmarino
1 vienetas vištiena (su oda)
4 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 kilogramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Alyvų aliejų sumaišyti su rozmarinais, čiobreliais, bazilikais. Ištepti vištą, supjaustytą citrina įdėti į vištos vidų.

Į dubenį su druska sumušti kiaušinius, suberti kmynų sėklas, išmaišyti. Gausis lipnoka druskos masė.

Ant gilios skardos dugno pakloti druskos sluoksnį (apie centimetrą) ten kur višta liesis su skarda. Vištą aplipinti druska.(Sparnelius geriausia sulenkti taip, kad kuo mažiau atsikištų. Įpjaukit odą ir užlenkę- sukiškit po ja).

Kepkite 2 val. 200 C orkaitėje.

Druskos kevalą sudaužykite. Vištą pasidėkite ant lentos. Patogiau pjaustyti.
Pateikite su konservuotom slyvom, spanguolių uogiene, bulvėm.

Pavalgę, skardą su druskos sarkofagu, trumpam pamerkite vandenyje. Po kelių minučių- jis lengvai išsiims.Gero apetito.

Višta kepta druskoje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Alyvų aliejų sumaišyti su rozmarinais, čiobreliais, bazilikais. Ištepti vištą, supjaustytą citrina įdėti į vištos vidų.

Į dubenį su druska sumušti kiaušinius, suberti kmynų sėklas, išmaišyti. Gausis lipnoka druskos masė.

Ant gilios skardos dugno pakloti druskos sluoksnį (apie centimetrą) ten kur višta liesis su skarda. Vištą aplipinti druska.(Sparnelius geriausia sulenkti taip, kad kuo mažiau atsikištų. Įpjaukit odą ir užlenkę- sukiškit po ja).

Kepkite 2 val. 200 C orkaitėje.

Druskos kevalą sudaužykite. Vištą pasidėkite ant lentos. Patogiau pjaustyti.
Pateikite su konservuotom slyvom, spanguolių uogiene, bulvėm.

Pavalgę, skardą su druskos sarkofagu, trumpam pamerkite vandenyje. Po kelių minučių- jis lengvai išsiims.Gero apetito.

Receptą atsiuntė Vilija

Komentarai


Daugiau receptų