Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį skonį! Jei ieškote naujo recepto savo pietų meniu, tuomet šis tiks kuo puikiausiai. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
8 vienetai vištienos kulšelių
3 stiklinės vištienos sultinys (arba 3 stiklinės vandens + 1 kubelis vištienos sultinio)
1 stiklinė ilgagrūdžiai ryžiai
0.5 stiklinės vandens (jei reikia)
2 vienetai citrinų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
4 skiltelės česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 arbatinis šaukštelis druskos
0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
0.333333 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2.
Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti). Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną šlaunelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 h, arba paliekame šlauneles kambario temperatūroje pasimarinuoti 15-30 min.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, šlauneles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.
4.
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.
5.
Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname ~5 min vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų žievelę) ir pakepiname pora min.
6.
Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba kepimo folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovinta petražole ir jei reikia – druska. Skanaujame!

Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)

Recepto autorius: Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti). Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną šlaunelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 h, arba paliekame šlauneles kambario temperatūroje pasimarinuoti 15-30 min.

  3. Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, šlauneles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.

  4. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.

  5. Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname ~5 min vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų žievelę) ir pakepiname pora min.

  6. Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba kepimo folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovinta petražole ir jei reikia – druska. Skanaujame!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų