Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 2
Autorius apie receptą: Vištienos burito salotos be galo skanios ir sočios, apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai Vištienos burito salotos be galo skanios ir sočios, apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai gana paprasti. Gaminimo procesas taip pat nesudėtingas, daug paprastesnis ir greitesnis negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galite kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė pupelių (rudos arba kitos tamsios/margos, virtos)
1 vienetas pomidorų pastos (didelis)
1 vienetas avokadų
2 saujos sūris (šviesus, smulkiai sutarkuotas)
1 saujelė kalendrų (šviežios, smulkintos)
2 vienetai vištienos krūtinėlė (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (vištienai)
1 arbatinis šaukštelis druskos (vištienai)
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (vištienai)
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos (vištienai)
0.333333 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai (vištienai)
1 stiklinė ryžių (nevirti)
1 sauja kalendrų (šviežia, susmulkinta, ryžiams)
1 vienetas žaliųjų citrinų (sultys, ryžiams)
šiek tiek druskos (ryžiams)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas avokadų (mažas)
150 gramų graikiško jogurto
2 skiltelės česnakų
1 vienetas žaliųjų citrinų (sultys)
0.5 vieneto žaliojo čili pipiro (šviežias)
20 vienetų kalendrų (šviežios, šakelės)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas vandens
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į dubenį, įspaudžiame žaliųjų citrinų sultis, sumaišome su druską, pipirais, paprikų milteliais. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.
2.
Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir žaliųjų citrinų sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.
3.
Padažui nulupome avokadą, išimame kaulą. Sudedame į kokteilių plaktuvą ar maisto trintuvą avokadą, jogurtą, česnakus, pipirą, kalendrų šakeles, supilame žaliųjų citrinų sultis, vandenį, aliejų, beriame prieskonius ir sutriname iki vientisos masės.
4.
Nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.
5.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės 4-5 min, apverčiame ir kepame vėl 4-5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.
6.
Avokadą nulupame, išimame kaulą. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais.
7.
Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų). Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę. Skanaus!

Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu

Recepto autorius: Vištienos burito salotos be galo skanios ir sočios, apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į dubenį, įspaudžiame žaliųjų citrinų sultis, sumaišome su druską, pipirais, paprikų milteliais. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.

  2. Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir žaliųjų citrinų sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.

  3. Padažui nulupome avokadą, išimame kaulą. Sudedame į kokteilių plaktuvą ar maisto trintuvą avokadą, jogurtą, česnakus, pipirą, kalendrų šakeles, supilame žaliųjų citrinų sultis, vandenį, aliejų, beriame prieskonius ir sutriname iki vientisos masės.

  4. Nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.

  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės 4-5 min, apverčiame ir kepame vėl 4-5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.

  6. Avokadą nulupame, išimame kaulą. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais.

  7. Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų). Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų