Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos ir bulvių apkepas
AUTORIUS:
Judita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek vištos filė
250 mililitrų pieno
125 mililitrai grietinėlės
šiek tiek sūris (tarkuotas)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai kepimui)
3 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (vištienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Vištieną supjaustyti kubeliais ir pagardinti prieskoniais.
Nuskustas bulves plonai supjaustyti.
Susmulkintą svogūną su tarkuota morka pakepinti keptuvėje.
Formą ištepti riebalais.
Dėti sluoksnį bulvių, ant viršaus dėti vištieną, pakepintas su svogūnais morkas, sūri ir galiausiai pabarstyti prieskoniais.
Vėl dėti bulvių sluoksnį su morkomis ir svogūnais, apibarstyti sūriu ir vėl pabarstyti prieskoniais.
Uždėti sviestą, pieną suplakti su grietinėle ir užpilti.
Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min., kol bulvės suminkštės.
Skanaus!

Vištienos ir bulvių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustyti kubeliais ir pagardinti prieskoniais.
Nuskustas bulves plonai supjaustyti.
Susmulkintą svogūną su tarkuota morka pakepinti keptuvėje.
Formą ištepti riebalais.
Dėti sluoksnį bulvių, ant viršaus dėti vištieną, pakepintas su svogūnais morkas, sūri ir galiausiai pabarstyti prieskoniais.
Vėl dėti bulvių sluoksnį su morkomis ir svogūnais, apibarstyti sūriu ir vėl pabarstyti prieskoniais.
Uždėti sviestą, pieną suplakti su grietinėle ir užpilti.
Kepti 185 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min., kol bulvės suminkštės.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita

Komentarai (22)


  • Vilija 2015-03-16 16:48

    Noriu :-P


  • jolita 2014-08-01 23:02

    As vistiena pasidariau su adzika ir pasaka kaip skanu


  • ramas nerealusis 2012-11-12 20:38

    kad pieno ir grietineles padazas butu tirstesnis galima daryti "pieno-triju saukstu majonezo-sauksto miltu" padaza. taip pat laaaabai rekomenduoju nepagaileti prieskoniu - kiekvienam aisku pagal skoni, bet pamatysit - bus awesome. ir trecias dalykas, jei tik norit, galit su morkom ir svogunais pakepint cesnaku, papriku, cili pipiru ar pievagrybiu. taip bus tik geriau! cheers!


  • ELIA 2012-01-13 15:45

    o kokioje temperaturoje kepti? :-)


  • Hielo 2011-12-18 18:40

    Labai skanus patiekalas man patiko :super:


  • hbgfjg 2011-12-01 19:43

    niekam tikes receptas :fuu:


  • Gintare 2011-10-16 15:05

    Receptas nieko, tačiau man trūksta skonio :) kitą kart jei darysiu ši patiekalą dėsiu žymiai daugiau ir įvairesnių prieskoniu :) taip pat grietinės ir pieno padažas galėtų būti kiek tirštesnis :)


  • autore 2011-04-05 18:37

    na ziurint kokeis kiekeis valgoma :) na sunku pasakyti ,tavo teise rinktis kokioj tu blekoj kepi ir koks kiekis,cia pas mane buvo kazkur 3 asmenims.
    galima ir grietinele dieti ,kaip tik jusu fantazija leis...


  • ruta 2011-04-02 00:33

    kelios porcijos gaunasi


  • gintare 2011-03-29 13:15

    o jai nepilti pieno su ta greitinele sumaisyto nieko tokio?


Daugiau receptų