Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos ir keptų paprikų drebučiai
AUTORIUS:
Laura
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (šviežias, lapai)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai paprikų (raudona)
2 vienetai paprikų (žalia)
500 gramų vištos filė
1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
1 valgomasis šaukštas brendžio
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 litras sultinio (vištienos)
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (provanso žolelės)
20 gramų želatinos (Dr.Oetker)
4 vienetai ančiuvių (filė)
3 lašai tabasko padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užpilkite želatiną sultiniu ir palikite išbrinkti.
Paprikas kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol suminkštės.
Po to sudėkite paprikas į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių - bus lengviau nulupti.
Supjaustykite paprikas juostelėmis.
Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska, pipirais, provanso žolelėmis bei pipirais ir iškepkite keptuvėje.
Ištirpintą želatiną supilkite į sultinį.
Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.
Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo ir sustingdykite.
Sluoksniais dėkite ančiuvius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius, kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite.
Kai sustings, formą kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite į lėkštę.
Skanaus.

Vištienos ir keptų paprikų drebučiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užpilkite želatiną sultiniu ir palikite išbrinkti.
Paprikas kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol suminkštės.
Po to sudėkite paprikas į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių - bus lengviau nulupti.
Supjaustykite paprikas juostelėmis.
Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska, pipirais, provanso žolelėmis bei pipirais ir iškepkite keptuvėje.
Ištirpintą želatiną supilkite į sultinį.
Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.
Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo ir sustingdykite.
Sluoksniais dėkite ančiuvius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius, kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite.
Kai sustings, formą kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite į lėkštę.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai (1)


  • L.J. 2010-04-09 23:34

    Žavėjausi šituo šedevru kitoje svetainėje,čia irgi duodu 10 balų- ir skonis ir vaizdas verti kuo geriausių komentarų :super:


Daugiau receptų