Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos ir porų pyragas
AUTORIUS:
Dovilė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
450 gramų miltai
200 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
20 gramų mielių
2 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 vienetai vištienos kulšelių
0.5 vieneto porų
150 gramų sūris (tarkuotas)
100 gramų sūris ( brinzos)
2 valgomieji šaukštai majonezo
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mikserio pagalba išplakti kiaušinį, cukrų ir druską. Supilti šilta pieną, aliejų. Sutrupinti mieles ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Išmaišyti šaukštu, kol maišosi, o paskui gerai išminkyti. Suformuoti rutulį, dėti į stiklinį indą ir atidėti į ŠALDYTUVĄ 1-1,5h. Indą uždengti maistine plėvele.
2.
Kol kyla tešla, pasigaminti įdarą. Susmulkinti vištieną bei porus. Brizą supjaustyti gabalėliais. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišyti. Jeigu trūksta druskos ar pipirų, pagardinti. Man nieko netrūko, nes abu sūriai suteikė puikų sūrumo ir pikantiškumo balansą. Kai tešla pakyla, ją iškočioti ir tešlą supjaustyti trikampėliais ir dedant ratu formuoti pyrago pagrindą, kiekvieną sujungimą patepant plaktu kiaušiniu ar sviestu.Įdarą išdėlioti aplink. Tuomet kiekvieną trikampėlį užlenkti ir pakišti po apačia. Gaunasi gražus vainikas.Jį aptepti kiaušinio plakiniu ir jeigu norima pabarstyti sėklomis. Kepti 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol tešla gražiai paruduos.

Skanus tiek šiltas, tiek šaltas šis pyragas.

Skanaus.

Vištienos ir porų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mikserio pagalba išplakti kiaušinį, cukrų ir druską. Supilti šilta pieną, aliejų. Sutrupinti mieles ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Išmaišyti šaukštu, kol maišosi, o paskui gerai išminkyti. Suformuoti rutulį, dėti į stiklinį indą ir atidėti į ŠALDYTUVĄ 1-1,5h. Indą uždengti maistine plėvele.

  2. Kol kyla tešla, pasigaminti įdarą. Susmulkinti vištieną bei porus. Brizą supjaustyti gabalėliais. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišyti. Jeigu trūksta druskos ar pipirų, pagardinti. Man nieko netrūko, nes abu sūriai suteikė puikų sūrumo ir pikantiškumo balansą. Kai tešla pakyla, ją iškočioti ir tešlą supjaustyti trikampėliais ir dedant ratu formuoti pyrago pagrindą, kiekvieną sujungimą patepant plaktu kiaušiniu ar sviestu.Įdarą išdėlioti aplink. Tuomet kiekvieną trikampėlį užlenkti ir pakišti po apačia. Gaunasi gražus vainikas.Jį aptepti kiaušinio plakiniu ir jeigu norima pabarstyti sėklomis. Kepti 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol tešla gražiai paruduos.

    Skanus tiek šiltas, tiek šaltas šis pyragas.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai (1)


  • mergyt 2015-12-19 11:57

    Prisigalvoji sau darbo su tais trikampėliais,kai galima tiesiog iškočioti pailgą tešlos lakštą,jį susukti,suformuoti "žiedą" ir iškepti.


Daugiau receptų