Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos krutinėlė su kalafijorų padažu
AUTORIUS:
Dominyka
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek morkų (kelios)
šiek tiek petražolių
500 gramų vištos filė (krūtinėlė)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas sultinio (vištienos, kubelis)
šiek tiek prieskonių (vištienai)
šiek tiek žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabalėliais (gali būti kaip kepsniai, arba mažesni pailgi gabalėliai) ir išprieskoniuojam.
Morkas sutarkuojam, kalafijorus supjaustom nedideliais gabaliukais, susmulkinam petražoles ir krapus (dar galima dėti baziliko, mairūno ir panašiai ). Į įkaitintą keptuvę įpilam truputi aliejaus ir įdedam gerą šaukštą sviesto, tada dedam morkas ir kalafijorus, porą minučių pakepinam maišydami, po to į keptuvę įpilam maždaug puodelį vandens ir uždengiam dangčiu. Paverdam kol suminkštėja kalafijorai. Tada beriam miltus, išmaišom gerai ir dedam sultinio kubelį bei žalumynus ir grietinę, viską išmaišom, iberiam pipirų ir druskos jei trūksta. Dar paverdam keptuvėjė kelias minutes maišydami. Padažas paruoštas ;)
Belieka keptuvėje iškepti vištieną ir pasiruošti garnyrą. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ar makaronai.
Skanaus ;)

Vištienos krutinėlė su kalafijorų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabalėliais (gali būti kaip kepsniai, arba mažesni pailgi gabalėliai) ir išprieskoniuojam.
Morkas sutarkuojam, kalafijorus supjaustom nedideliais gabaliukais, susmulkinam petražoles ir krapus (dar galima dėti baziliko, mairūno ir panašiai ). Į įkaitintą keptuvę įpilam truputi aliejaus ir įdedam gerą šaukštą sviesto, tada dedam morkas ir kalafijorus, porą minučių pakepinam maišydami, po to į keptuvę įpilam maždaug puodelį vandens ir uždengiam dangčiu. Paverdam kol suminkštėja kalafijorai. Tada beriam miltus, išmaišom gerai ir dedam sultinio kubelį bei žalumynus ir grietinę, viską išmaišom, iberiam pipirų ir druskos jei trūksta. Dar paverdam keptuvėjė kelias minutes maišydami. Padažas paruoštas ;)
Belieka keptuvėje iškepti vištieną ir pasiruošti garnyrą. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ar makaronai.
Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Dominyka

Komentarai (4)


  • Ievute 2014-05-14 20:29

    Nerealiai skanu :))) as valgiau su vistienos krutinele, virtomis bulvemis ir butent tiuo padazu, labai megstu ziedinius kopustus :)


  • Danute 2011-04-12 21:57

    Naminis maistas, ir truputis fantazijos, visada puiku!!!


  • Sandra 2011-01-04 19:10

    reiks pabandyt,atrodo lb skaniai:)


  • Dovydas 2010-11-27 22:52

    Ačiū, ką tik pabandžiau padažą: skanu.
    Užskaitom.


Daugiau receptų