Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais
AUTORIUS:
Loreta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
4 vienetai vištos filė
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
100 mililitrų baltojo vyno (baltas portveinas)
300 gramų pievagrybių
60 mililitrų grietinėlės (riebi)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose.
Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai.
Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti.
Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.

Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose.
Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai.
Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti.
Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.

Receptą atsiuntė Loreta

Komentarai


Daugiau receptų