Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos pyragas
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
100 gramų žirnių (šaldyti)
400 gramų vištos filė
2 vienetai kiaušinių (dideli)
220 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro
4 valgomieji šaukštai vandens
75 gramai pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (oržragė)
0.5 arbatinio šaukštelio kumino
šiek tiek raudonėlių
šiek tiek maltos saldžiosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Vištieną supjaustyti kubeliais ir užpilti kefyru. Palikti pastovėti bent valandai. Miltus sumaišyti su druska ir įpjaustyti sviestą. Tada pirštais trinti, kol susidarys trupiniai. Pilti vandenį ir išminkyti tešlą. Suvynioti į plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Morkas supjaustyti juostelėmis. Sviestą išlydyti, suberti morkas ir patroškinti, vėliau suberti žirneliu ir dar patroškinti (jei trūks drėgmės, tai galima įpilti šlakelį karšto vandens). Vištieną nukošti, sumaišyti su druska ir prieskoniais. Kitoje keptuvėje įkaitinti riebalus ir suberti vištienos gabalėlius ir šiek tiek pakepinti vis maišant, kol vos pasikeis spalva (perkepinti nereikia, kad neprarastų vištiena savo drėgmės). Tiek morkas, tiek vištieną atvėsinti. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei kraštus. Subadyti pagrindą šakute ir dėti į orkaitę dešimčiai minučių. Kol kepa pagrindas, kiaušinius išplakti su grietine ir įmaišyti smulkiai tarkuotą sūrį. Sudėti atvėsusią mėsą ir daržoves. Gardinti SANTA MARIA raudonėliu ir paprika. Gerai išmaišyti ir pilti į apkeptą pagrindą. Išlyginti paviršių ir šauti į orkaitę 30-40 minučių. Skanaus!

Vištienos pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustyti kubeliais ir užpilti kefyru. Palikti pastovėti bent valandai. Miltus sumaišyti su druska ir įpjaustyti sviestą. Tada pirštais trinti, kol susidarys trupiniai. Pilti vandenį ir išminkyti tešlą. Suvynioti į plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Morkas supjaustyti juostelėmis. Sviestą išlydyti, suberti morkas ir patroškinti, vėliau suberti žirneliu ir dar patroškinti (jei trūks drėgmės, tai galima įpilti šlakelį karšto vandens). Vištieną nukošti, sumaišyti su druska ir prieskoniais. Kitoje keptuvėje įkaitinti riebalus ir suberti vištienos gabalėlius ir šiek tiek pakepinti vis maišant, kol vos pasikeis spalva (perkepinti nereikia, kad neprarastų vištiena savo drėgmės). Tiek morkas, tiek vištieną atvėsinti. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei kraštus. Subadyti pagrindą šakute ir dėti į orkaitę dešimčiai minučių. Kol kepa pagrindas, kiaušinius išplakti su grietine ir įmaišyti smulkiai tarkuotą sūrį. Sudėti atvėsusią mėsą ir daržoves. Gardinti SANTA MARIA raudonėliu ir paprika. Gerai išmaišyti ir pilti į apkeptą pagrindą. Išlyginti paviršių ir šauti į orkaitę 30-40 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų