Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos suktinukai su apelsinais ir greipfrutais
AUTORIUS:
Aušra
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 vienetas greipfruktų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis kardamono (maltas)
3 valgomieji šaukštai krakmolo
500 gramų vištiena (krūtinėlė)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
75 gramai apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek žaliųjų pipirų (malti)
0.5 saujos svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite mėsą ir supjaustykite išilgai kepsneliais.
Padenkite kiekvieną vištienos kepsnelį maistine plėvele ir pamuškite plaktuku.
Apelsiną nuplaukite su soda, nutarkuokite žievelę ir susmulkinkite minkštimą.
Greipfrutą taip pat nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite jo minkštimą.
Vištienos kepsnelius įtrinkite druska, pipirais ir suvyniokite į juos apelsino minkštimą.
Suktinukus apriškite siūlu.
Kardamoną sumaišykite su krakmolu ir apvoliokite jame suktinukus.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite vartant vištienos suktinukus.
Suktinukams apkepus sumažinkite ugnį ir patroškinkite uždengę apie 5-10 min.
Kol suktinukai troškinasi, pasiruoškite padažu.
Greipfruto minkštimą ištrinkite per sietelį ir sudėkite į keptuvę.
Į tą pačią keptuvę supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, įpilkite 3 šaukštus vandens, suberkite miltus ir kaitinkite, kol gausis vientisa masė.
Ištroškintus suktinukus sudėkite į lėkštes, apšlakstykite padažu ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus.

Vištienos suktinukai su apelsinais ir greipfrutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplaukite mėsą ir supjaustykite išilgai kepsneliais.
Padenkite kiekvieną vištienos kepsnelį maistine plėvele ir pamuškite plaktuku.
Apelsiną nuplaukite su soda, nutarkuokite žievelę ir susmulkinkite minkštimą.
Greipfrutą taip pat nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite jo minkštimą.
Vištienos kepsnelius įtrinkite druska, pipirais ir suvyniokite į juos apelsino minkštimą.
Suktinukus apriškite siūlu.
Kardamoną sumaišykite su krakmolu ir apvoliokite jame suktinukus.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir apkepkite vartant vištienos suktinukus.
Suktinukams apkepus sumažinkite ugnį ir patroškinkite uždengę apie 5-10 min.
Kol suktinukai troškinasi, pasiruoškite padažu.
Greipfruto minkštimą ištrinkite per sietelį ir sudėkite į keptuvę.
Į tą pačią keptuvę supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, įpilkite 3 šaukštus vandens, suberkite miltus ir kaitinkite, kol gausis vientisa masė.
Ištroškintus suktinukus sudėkite į lėkštes, apšlakstykite padažu ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aušra

Komentarai (1)


  • Jūratė 2012-03-03 08:12

    Tai va, pagaminau aš tokius suktinukus. Buvo skanu. Tik neturėjau kardamono, kuris galėjo patiekalui suteikti papildomo "atspalvio". Į padažą įpyliau grietinėlės, tad jis buvo tikrai gardus. Viskas greitai ir nesudėtingai įvyko :)


Daugiau receptų