Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos suktinukai su spanguolių padažu
AUTORIUS:
Irmantė
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
šiek tiek rozmarino
8 vienetai slyvų (džiovintos)
150 gramų spanguolių
700 gramų vištiena (krūtinėlė)
150 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.

Vištienos suktinukai su spanguolių padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.

Receptą atsiuntė Irmantė

Komentarai


Daugiau receptų