Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos vėrinukai orkaitėje
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištos filė
0.5 vieneto raudonosios paprikos (nebūtina)
Marinatui:
3 valgomieji šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnakų
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (arba medus)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek provanso žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais.
Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis.
2.
Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 minučių.
Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos).
3.
Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų).
Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai.
4.
Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda.
Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu.
Skanaus!

P.S. Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Labai skanu su Mėlynaisiais marinuotais svogūnais.

Vištienos vėrinukai orkaitėje

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Marinatui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais.
    Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis.

  2. Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 minučių.
    Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos).

  3. Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų).
    Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai.

  4. Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda.
    Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu.
    Skanaus!

    P.S. Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Labai skanu su Mėlynaisiais marinuotais svogūnais.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (1)


  • Daiva 2017-09-05 23:42

    Pabandysiu


Daugiau receptų