Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos vyniotinis pagal Nataliją
AUTORIUS:
Natalija
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų (3-4)
3 valgomieji šaukštai kmynų
50 gramų slyvų (džiovintos)
2 vienetai vištiena
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (vištienos bei universalieji)
šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abi vištos gražiai, kruopščiai nukaulinamos pradedant nuo nugaros. Sparnelius nupjauti, jų mums neprireiks. Vienos vištos mėsytė nuimama nuo odos (odelės neišmetam, jos prireiks) ir sumalama, antra nukaulinta višta įtrinama kmynais, druskyte (nedaug) baltais maltais pipirais, česnakais, paukštienos ir universaliais prieskoniais. Palaikoma 2-3 val. Į sumaltą višta dedami susmulkinti česnakai, kmynai (nedaug), džiovintos slyvos (slyvas galima keisti džiovintais persikais), paukštienos prieskoniai, universalūs Santa Marijos prieskoniai. Viską kruopščiai sumaišyti ir visą masę sudėti ant marinuotos vištos. Gražiai suvynioti. Čia ir prireiks sumaltos vištos odelės, ta odele irgi gražiai apvynioti. Gautą vyniotinį dedame ant marlės (perku vaistinėje) ir suvyniojam. Perrišama su šniūru - kaip vyniojami vyniotiniai. Dedame į puodą ir verdame pridėję lauro lapukų, karčių ir kvapniųjų pipiriukų. Būtinai padruskinti maždaug 2-3 šaukštais druskos. Verdame apie 1,5 val. Išėmę vyniotinį, dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 180 laipsnių apie 1 val kol vyniotinis gražiai paruduos iš visų pusių. Paslėgiame šaltoje vietoje 8 val.

Vištienos vyniotinis pagal Nataliją

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Abi vištos gražiai, kruopščiai nukaulinamos pradedant nuo nugaros. Sparnelius nupjauti, jų mums neprireiks. Vienos vištos mėsytė nuimama nuo odos (odelės neišmetam, jos prireiks) ir sumalama, antra nukaulinta višta įtrinama kmynais, druskyte (nedaug) baltais maltais pipirais, česnakais, paukštienos ir universaliais prieskoniais. Palaikoma 2-3 val. Į sumaltą višta dedami susmulkinti česnakai, kmynai (nedaug), džiovintos slyvos (slyvas galima keisti džiovintais persikais), paukštienos prieskoniai, universalūs Santa Marijos prieskoniai. Viską kruopščiai sumaišyti ir visą masę sudėti ant marinuotos vištos. Gražiai suvynioti. Čia ir prireiks sumaltos vištos odelės, ta odele irgi gražiai apvynioti. Gautą vyniotinį dedame ant marlės (perku vaistinėje) ir suvyniojam. Perrišama su šniūru - kaip vyniojami vyniotiniai. Dedame į puodą ir verdame pridėję lauro lapukų, karčių ir kvapniųjų pipiriukų. Būtinai padruskinti maždaug 2-3 šaukštais druskos. Verdame apie 1,5 val. Išėmę vyniotinį, dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 180 laipsnių apie 1 val kol vyniotinis gražiai paruduos iš visų pusių. Paslėgiame šaltoje vietoje 8 val.

Receptą atsiuntė Natalija

Komentarai (4)


  • ilona 2015-03-18 12:03

    tai jau jie ir pervyre ir perkepe...


  • ertiere 2010-09-15 11:37

    Jezau,kaip sudetinga :-o jaucia da nepribrendau sitiek knistis...


  • (anonimas) 2010-06-05 11:18

    kepant pati marle apskrunda


  • pocoyo 2010-06-05 00:57

    o per marle matosi,kaip paruduoja? :-D


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...