Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištienos vyniotinis su makadamijos riešutų ir feta sūrio įdaru
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai bazilikų (džiovintas, maltas)
3 česnakų
šiek tiek paprikų (milteliai)
3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
150 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
1 kilogramas vištiena (krūtinėlė)
200 gramų feta sūrio
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek prieskonių (vištienai)
50 gramų makadamijų riešutų
50 gramų sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir įtrinti jas druska bei vištienos prieskonais.
Sezamo sėklas supilti ant sausos kepimo skardos ir pakepinti apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti susmulkintą svogūną, česnaką bei kumpį.
Pakepintą svogūną, česnaką bei kumpį sumaišyti su smulkintu feta sūriu, kapotais riešutais, sezamo sėklomis, baziliku, petražolėmis, druska (jei reikia) bei paprikos milteliais.
Pailgą, stačiakampę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant jo sudėti pusę vištienos krūtinėlės kepsnelių, ant jų pasigamintą įdarą, viską uždengti likusiais vištienos krūtinėlės kepsneliais, viską uždengti kepimo popieriumi ir aprišti virvele.
Taip paruoštą vyniotinį kepti apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą išvynioti, supjaustyti riekelėmis ir patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Vištienos vyniotinis su makadamijos riešutų ir feta sūrio įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir įtrinti jas druska bei vištienos prieskonais.
Sezamo sėklas supilti ant sausos kepimo skardos ir pakepinti apie 10 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti susmulkintą svogūną, česnaką bei kumpį.
Pakepintą svogūną, česnaką bei kumpį sumaišyti su smulkintu feta sūriu, kapotais riešutais, sezamo sėklomis, baziliku, petražolėmis, druska (jei reikia) bei paprikos milteliais.
Pailgą, stačiakampę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant jo sudėti pusę vištienos krūtinėlės kepsnelių, ant jų pasigamintą įdarą, viską uždengti likusiais vištienos krūtinėlės kepsneliais, viską uždengti kepimo popieriumi ir aprišti virvele.
Taip paruoštą vyniotinį kepti apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą išvynioti, supjaustyti riekelėmis ir patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai


Daugiau receptų