Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vištos blauzdelės su grybais orkaitėje
AUTORIUS:
Tomas
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištiena (blauzdelės)
4 vienetai svogūnų
500 gramų pievagrybių
šiek tiek aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kario
šiek tiek druskos
4 skiltelės česnakų (trintas)
3 žiupsneliai pipirai
2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Taip pat sudėkite trintą česnaką, berkite kario, druskos, pipirų ir marinatu įtrinkite šlauneles. Palikite valandai pasimarinuoti. Į skardą sudėkite nuskustas, supjaustytas ir riebalais suvilgytas bulves ir blauzdeles, pabarstykite smulkintais krapais ir pašaukite į įkaitintą iki 220°C temperatūros orkaitę. Po 15 minučių temperatūrą sumažinkite iki 180 °C temperatūros ir kepkite apie pusvalandį. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite supjaustytus svogūnus. Po kelių minučių sudėkite ir pjaustytus pievagrybius bei keletą minučių kepkite. Keptuvės turinį supilkite į kepimo formą ir viską kepkite dar apie 10 minučių.

Skanaus.

Vištos blauzdelės su grybais orkaitėje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Taip pat sudėkite trintą česnaką, berkite kario, druskos, pipirų ir marinatu įtrinkite šlauneles. Palikite valandai pasimarinuoti. Į skardą sudėkite nuskustas, supjaustytas ir riebalais suvilgytas bulves ir blauzdeles, pabarstykite smulkintais krapais ir pašaukite į įkaitintą iki 220°C temperatūros orkaitę. Po 15 minučių temperatūrą sumažinkite iki 180 °C temperatūros ir kepkite apie pusvalandį. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite supjaustytus svogūnus. Po kelių minučių sudėkite ir pjaustytus pievagrybius bei keletą minučių kepkite. Keptuvės turinį supilkite į kepimo formą ir viską kepkite dar apie 10 minučių.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai


Daugiau receptų