Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vitos skruzdėlynas
AUTORIUS:
Vita
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų
2 stiklinės cukraus
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens ((galima įdėti kelis irisų saldainius))
1.5 litro aliejaus ((virimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusiplauname rankeles, užsirišame prijuostę ir pradedame gaminti.
Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga.
Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu.
Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos).
Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta.
Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma.
Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname.
Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos).
Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus.
Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą.
Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame.
Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus.
Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis.
Skanaus!

Vitos skruzdėlynas

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nusiplauname rankeles, užsirišame prijuostę ir pradedame gaminti.
Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga.
Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu.
Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos).
Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta.
Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma.
Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname.
Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos).
Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus.
Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą.
Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame.
Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus.
Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Vita

Komentarai (53)


  • valda 2016-06-28 22:38

    Aciu , senei ieskojau recepto,
    tik noriu paklausti :
    kokios temperaturos turi buti sirupas?
    o paploteliai ?
    dar karta aciu,
    tai yra vienas is suprantamiausiu
    receptu :)


  • turbut 2015-06-28 15:21

    Panasi tu asocialia kazkokia


  • Rita 2015-05-26 15:42

    Išėjo puikei,skanu ačiū už receptą:-)


  • ela 2015-02-28 07:38

    Sveiki, labai skanus jusu skruzdelynas, dariau pirmus kartus pavyko puikiai sirupas, o paskui kiek dariau jis sucukreja kristslizuojasi :( paaiskinkit ka darau ne taip!???


  • Dovi 2014-11-22 19:54

    Kiek prisijuokiau :D
    Būtinai išbandysiu


  • Camilla 2014-07-19 18:48

    super receptas, tesla labai lengvai ir greitai pavyko isminkyti ir ji labai pakyla (suburbuliuoja) aliejuje. bandziau kelis receptus, sitas geriausias. aciu ;]


  • aiste 2013-02-21 19:25

    atrodo skaniai! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-D


  • Vikė 2012-04-05 10:05

    Viskas gavosi puikiai kaip pirma karta bandziau :super: skanu. Visai nieko skonis ir atrodo gerai. Man patiko!!! :-)


  • vita 2012-03-18 15:05

    cia stasele jau ne skryzdelynas o sabarkstynas vadinasi,as uzsivirinusi sirupa po viena laksta ten metu tada i lekstute perdedu kad siek tiek nuvarvetu o tada susiklijuoju ir sruzdelynas atrodo pasakiskai. :super: (tik nesuprantu ikeliau sita recepta as o nuotraukos idetos kazin kieno .sitas skruzdelynas atrodo visai kitaip lakstai ploni o cia tai nesupratau gadina ivaizdi ;-(


  • Vita Probst 2012-03-16 20:03

    Kaip suprasti,Stasele, "...uzpilu dideliam bliude isvirta sirupa"-------Paprasciausiai imi ir uzpili ant visos kruvos laksteliu....---ar kaip???? Pagal tamstos parasyma---tik taip galima isivaizduoti!!! %-) Negi tikrai taip darai? 8-| As tai graziai taikau,rikiuoju,eiliuoju....,kad grazi forma gautusi...-----tada bent graziai ziurisi ir........atrodo skaniau!!! :jee:


Daugiau receptų