
šiek tiek | aguonų |
2 stiklinės | cukraus |
5 vienetai | kiaušinių |
2 stiklinės | kvietinių miltų |
0.5 stiklinės | vandens ((galima įdėti kelis irisų saldainius)) |
1.5 litro | aliejaus ((virimui)) |
Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga.
Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu.
Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos).
Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta.
Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma.
Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname.
Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos).
Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus.
Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą.
Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame.
Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus.
Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis.
Skanaus!
Vitos skruzdėlynas

- Aguonos
- Cukrus, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Vanduo, (galima įdėti kelis irisų saldainius), 0.5 stiklinės
- Aliejus, (virimui), 1.5 litro
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nusiplauname rankeles, užsirišame prijuostę ir pradedame gaminti.
Miltus papilame ant lentos, sumušame kiaušinius ir minkome, kol tešla pasidarys elastinga.
Tada ant lentos papilame truputį aliejaus ir tešlą mušame mediniu kočėlu.
Lankstome į vidų,kol atsiranda paviršiuje pūslelių (tešla turi nelipti nei prie rankų, nei prie lentos).
Ant aliejumi pateptos lentos plonai kočiojame tešlą, kad matytųsi lenta.
Tada iškočiotą tešlą dantytu ratuku supjaustom norima forma.
Į puodą neaukštais kraštais supilame aliejų ir įkaitiname.
Kai įkaista, dedame savo suformuotus tešlos gabaliukus ir kepam (daug nepridėkit, nes jie išsipučia, turi turėti vietos).
Iškeptus dedame ant lėkštės, išklotos popieriumi, kad susigertų aliejus.
Sirupui sudedame cukrų, užpilame vandeniu ir išverdame skystoką sirupą.
Po to sudedame medų ir dar kartą užverdame.
Ant plačios lėkštės dėliojame iškeptus ir pasiruoštame sirupe pamirkytus lakštus.
Sudėliotą skruzdėlyną papuošiame aguonomis.
Skanaus!
Komentarai (54)
Nu nejaugi rašant recepta sunku jį parašyti taisiklingai? O jei jau taip gaila recepto tai išviso nedek. Ingredientai bele kaip surašyti. Jei jau dalinies tai ir rašyk aiškiai
Aciu , senei ieskojau recepto,
tik noriu paklausti :
kokios temperaturos turi buti sirupas?
o paploteliai ?
dar karta aciu,
tai yra vienas is suprantamiausiu
receptu :)
Panasi tu asocialia kazkokia
Išėjo puikei,skanu ačiū už receptą:-)
Sveiki, labai skanus jusu skruzdelynas, dariau pirmus kartus pavyko puikiai sirupas, o paskui kiek dariau jis sucukreja kristslizuojasi :( paaiskinkit ka darau ne taip!???
Kiek prisijuokiau :D
Būtinai išbandysiu
super receptas, tesla labai lengvai ir greitai pavyko isminkyti ir ji labai pakyla (suburbuliuoja) aliejuje. bandziau kelis receptus, sitas geriausias. aciu ;]
atrodo skaniai! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-D
Viskas gavosi puikiai kaip pirma karta bandziau :super: skanu. Visai nieko skonis ir atrodo gerai. Man patiko!!! :-)
cia stasele jau ne skryzdelynas o sabarkstynas vadinasi,as uzsivirinusi sirupa po viena laksta ten metu tada i lekstute perdedu kad siek tiek nuvarvetu o tada susiklijuoju ir sruzdelynas atrodo pasakiskai. :super: (tik nesuprantu ikeliau sita recepta as o nuotraukos idetos kazin kieno .sitas skruzdelynas atrodo visai kitaip lakstai ploni o cia tai nesupratau gadina ivaizdi ;-(