Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Voveraičių sriuba su grietinėle
AUTORIUS:
Tomas
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas morkų (nedidelė)
1 vienetas svogūnų (nedidelis)
100 gramų voveraičių
1.5 litro vandens
50 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ši sriuba labai švelni ir skani.
Įpilkite į nedidelį puodą 1,5 l vandens, sudėkite supjaustytas bulves ir 2 kubelius sultinio.
Kol bulvės virs, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, išvalykite voveraites ir viską pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Kepkite tol, kol susidariusios sultys išgaruos.
Supilkite šią masę į puodą, kuriame verda bulvės.
Įpilkite grietinėlę, druskos, pipirų ir krapų.
Prieskonių nepadauginkite, kad neužgoštumėte voveraičių skonio.
Pavirkite dar 5 min. ir, jei bulvės jau išvirusios, valgykite.
Skanaus!

Voveraičių sriuba su grietinėle

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ši sriuba labai švelni ir skani.
Įpilkite į nedidelį puodą 1,5 l vandens, sudėkite supjaustytas bulves ir 2 kubelius sultinio.
Kol bulvės virs, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, išvalykite voveraites ir viską pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Kepkite tol, kol susidariusios sultys išgaruos.
Supilkite šią masę į puodą, kuriame verda bulvės.
Įpilkite grietinėlę, druskos, pipirų ir krapų.
Prieskonių nepadauginkite, kad neužgoštumėte voveraičių skonio.
Pavirkite dar 5 min. ir, jei bulvės jau išvirusios, valgykite.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (10)


  • jurgita 2016-07-17 21:51

    Skani sriuba


  • Inga 2014-07-06 19:35

    Buvo labai skanu:) aciu!


  • Ingrida 2012-03-23 09:56

    na va turiu saldikly saldytu voveraiciu ;-) tai varau virti niam niam :soku2:


  • Rasyte 2009-09-10 23:26

    Skani sriubike gavosi, nors vaizdelis visai ne toks kaip nuotraukoj. Baigdama kepinti voveraites dar idejau sauksta miltu tirstesniam uzblendimui. Ir tik viena kubeli sultinio, nes tikrai nesinori sugadinti naturalu skoni. Truputi petrazoliu... Zodziu, 'tiuningas' mano, o uz recepciuka aciu :)


  • smalizius 2009-08-15 19:44

    o kam tie sultinio kubeliai, jie tik gadina skoni


  • (anonimas) 2009-07-22 17:39

    Voveraites pradeda augti nuo birzelio men. iki velyvo rudens. Gyvenau netoli misko, tai tiksliai zinau. O dziovintos tinka sriuboms, padazams. Tik pries gamynant dziovintus grybus reikia pamirkyti, kad isbrinktu.


  • Lele 2009-02-15 23:19

    D&g, kodel gi ne, tiks ir su dziovintomis. Juk svieziu dabar nelabai rasi. ;)


  • D&g 2009-02-15 22:51

    Kaip manot gal man pabandyt su dziovintom?


  • Pranas 2008-09-01 19:35

    Pritariu. Labai skanu. Bet gaila, kad tik rugpjūčio-rugsėjo mėn. galima ja mėgautis. :'(


  • Lijana 2008-07-23 11:10

    Sriuba žiauriai skani ;)


Daugiau receptų