Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų jautienos (nugarinė)
2 skiltelės česnakų
šiek tiek kukurūzų dribsnių ((polenta))
1 valgomasis šaukštas petražolių (šviežios, smulkintos)
1 valgomasis šaukštas rozmarino (šviežias, smulkintas)
200 mililitrų vynas ((Pinot Noir))
200 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
2 vienetai laurų lapų (lapai)
šiek tiek pipirai (juodieji)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek duonos ((čiabatos))
šiek tiek sūris (parmezano)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žalumynus, česnakus ir pipirus gerai sutrinti. Mėsą įtrinti mišiniu, sudėti į plastikinį maišelį, užpilti vynu, sudėti lauro lapelius, užrišti ir laikyti vieną dvi valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15-20 minučių kepti atidengus kol mėsa apskrus.
2.
Vandenį užvirti ir palengva pilti polentą, nuolat maišant, kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, smulkintas žoleles. Išjungti ugnį ir viską gerai išmaišyti.
3.
Vieno centimetro storumo riekelėmis supjaustyti čiabatą, apšlakstyti aliejumi, drusk, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija) kol apskrus. Ištraukus duoną iš orkaitės, užtarkuoti permazano sūrio , kad išsilydytų. Patiekalą patiekti duonai atvėsus.


Skanaus.

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Žalumynus, česnakus ir pipirus gerai sutrinti. Mėsą įtrinti mišiniu, sudėti į plastikinį maišelį, užpilti vynu, sudėti lauro lapelius, užrišti ir laikyti vieną dvi valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15-20 minučių kepti atidengus kol mėsa apskrus.

  2. Vandenį užvirti ir palengva pilti polentą, nuolat maišant, kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, smulkintas žoleles. Išjungti ugnį ir viską gerai išmaišyti.

  3. Vieno centimetro storumo riekelėmis supjaustyti čiabatą, apšlakstyti aliejumi, drusk, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija) kol apskrus. Ištraukus duoną iš orkaitės, užtarkuoti permazano sūrio , kad išsilydytų. Patiekalą patiekti duonai atvėsus.


    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų