Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyniotinis su aviečių kremu
AUTORIUS:
Nastiušha
INGREDIENTAI:
4 vienetai abrikosų
500 gramų aviečių
180 gramų cukraus
30 gramų krakmolo
1 valgomasis šaukštas medaus
3 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų grietinėlės (riebi)
12 gramų želatinos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai ištrinkite trynius su cukrumi, įpilkite 3 šaukštus karšto vandens ir išplakite. Įmaišykite krakmolą, miltus su kepimo milteliais, citrinų žieveles ir standžiai išplaktus baltymus.
Tešlą nestoru sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir įdėkite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 10–12 min.
Kepinį apverskite ant švaraus rankšluosčio ir atsargiai nuimkite popierių. Nestandžiai suvyniokite biskvitą, kol dar neatvėsęs, – lenkiant vėliau jis gali lūžinėti.
Kremui grietinėlę standžiai išplakite, po truputį supilant medų ir išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
Ataušusį biskvitą ištiesinkite ir užtepkite kremą. Ant jo tolygiai sudėkite uogas, abrikosų gabalėlius ir susukite dabar jau standžiau.
Palaikykite šaldytuve keletą valandų.
Prieš patiekiant vyniotinį papuoškite plakta grietinėle, uogomis bei abrikosų griežinėliais.
Skanaus.

Vyniotinis su aviečių kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai ištrinkite trynius su cukrumi, įpilkite 3 šaukštus karšto vandens ir išplakite. Įmaišykite krakmolą, miltus su kepimo milteliais, citrinų žieveles ir standžiai išplaktus baltymus.
Tešlą nestoru sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir įdėkite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 10–12 min.
Kepinį apverskite ant švaraus rankšluosčio ir atsargiai nuimkite popierių. Nestandžiai suvyniokite biskvitą, kol dar neatvėsęs, – lenkiant vėliau jis gali lūžinėti.
Kremui grietinėlę standžiai išplakite, po truputį supilant medų ir išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
Ataušusį biskvitą ištiesinkite ir užtepkite kremą. Ant jo tolygiai sudėkite uogas, abrikosų gabalėlius ir susukite dabar jau standžiau.
Palaikykite šaldytuve keletą valandų.
Prieš patiekiant vyniotinį papuoškite plakta grietinėle, uogomis bei abrikosų griežinėliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Nastiušha

Komentarai (1)


  • ftugyhj 2011-11-13 14:41

    :bloga: :bloga: %-) :-p


Daugiau receptų