Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyniotinis su obuoliais ir braškėmis
AUTORIUS:
Inga
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
375 gramai kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
Įdarui:
5 vienetai obuolių
200 gramų braškių
2 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (trinta)
1 valgomasis šaukštas miltai
2 valgomieji šaukštai cukraus
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
šiek tiek cukraus pudros
Kepimui:
šiek tiek riebalai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai skirtus miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti skylutę vandeniui. Pilant vandenį tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.
2.
Paskui tešlą dar kartą stipriai išminkyti ir suformuoti rutulį. Ant stalo patiesti didelį rankšluostį ir pabarstyti miltais. Pirmiausia rankomis tešlą ištempti ore, paskui dėti ant rankšluosčio. Abi rankas pakišti po tešla ir tempti į visas puses, kol tešla pasidarys kiek galima plonesnė. Tešla neturi įplyšti.
3.
Įdarui skirtus obuolius perpjauti pusiau, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Braškes nuplauti ir perpjauti pusiau.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukraus pudra išplakti iki purios masės. Suberti miltus, cinamono miltelius, trintą citrinos žievelę. Baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi. Atsargiai įmaišyti į paruoštą masę.
5.
Sviestą išlydyti. Juo aptepti tešlą. Kraštų netepti. Ant tešlos paskirstyti įdarą, uždėti obuolių bei braškių ir susukti vyniotinį. Jį į riebalais išteptą skardą dėti „siūle“ žemyn ir gausiai aptepti lydytu sviestu.
6.
Kepti 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis aptepti lydytu sviestu.
7.
Supjaustyti gabalėliais. Pabarstyti cukraus pudra.

Vyniotinis su obuoliais ir braškėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai: Įdarui: Aptepimui: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešlai skirtus miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti skylutę vandeniui. Pilant vandenį tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir mažiausiai valandą laikyti šaldytuve.

  2. Paskui tešlą dar kartą stipriai išminkyti ir suformuoti rutulį. Ant stalo patiesti didelį rankšluostį ir pabarstyti miltais. Pirmiausia rankomis tešlą ištempti ore, paskui dėti ant rankšluosčio. Abi rankas pakišti po tešla ir tempti į visas puses, kol tešla pasidarys kiek galima plonesnė. Tešla neturi įplyšti.

  3. Įdarui skirtus obuolius perpjauti pusiau, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Braškes nuplauti ir perpjauti pusiau.

  4. Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukraus pudra išplakti iki purios masės. Suberti miltus, cinamono miltelius, trintą citrinos žievelę. Baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi. Atsargiai įmaišyti į paruoštą masę.

  5. Sviestą išlydyti. Juo aptepti tešlą. Kraštų netepti. Ant tešlos paskirstyti įdarą, uždėti obuolių bei braškių ir susukti vyniotinį. Jį į riebalais išteptą skardą dėti „siūle“ žemyn ir gausiai aptepti lydytu sviestu.

  6. Kepti 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis aptepti lydytu sviestu.

  7. Supjaustyti gabalėliais. Pabarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Inga

Komentarai


Daugiau receptų