Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyniotinis su spanguoliniu kremu
AUTORIUS:
Inga
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
150 gramų spanguolių (šaldytos/šviežios)
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės (33-35 % riebumo)
10 gramų želatinos
10 gramų kepimo miltelių (arba 1 šaukštelis sodos)
8 gramai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suplakite kiaušinius su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi (plakti apie 5 minutes).
Pridėkite kepimo miltelių bei miltų ir gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kvadratinės skardos ir tolygiai paskirstykite.
Kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Dar karštą biskvitą suvyniokite su kepimo popieriumi ir leiskite atvėsti.
Paruoškite kremą.
Sumaišykite želatiną su 100 ml šalto virinto vandens ir palikite brinkti (tiek, kiek nurodyta ant pakuotės).
Tuomet pavirkite želatiną, bet neužvirkite.
Atvėsinkite želatiną iki kambario temperatūros.
Išplakite grietinėlę su 100 g cukraus iki purios masė (tikslaus plakimo laiko aš negaliu pasakyti, nes tai priklauso nuo grietinėlės).
Sudėkite į grietinėlę želatiną ir sumaišykite.
Įmaišykite spanguoles ir padėkite kremą į šaldytuvą, kad jis sutirštėtų.
Tuomet sklandžiai aptepkite biskvitą kremu, suvyniokite ir padėkite 3-4 val. į šaldytuvą.
Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Skanaus.

Vyniotinis su spanguoliniu kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Suplakite kiaušinius su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi (plakti apie 5 minutes).
Pridėkite kepimo miltelių bei miltų ir gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kvadratinės skardos ir tolygiai paskirstykite.
Kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Dar karštą biskvitą suvyniokite su kepimo popieriumi ir leiskite atvėsti.
Paruoškite kremą.
Sumaišykite želatiną su 100 ml šalto virinto vandens ir palikite brinkti (tiek, kiek nurodyta ant pakuotės).
Tuomet pavirkite želatiną, bet neužvirkite.
Atvėsinkite želatiną iki kambario temperatūros.
Išplakite grietinėlę su 100 g cukraus iki purios masė (tikslaus plakimo laiko aš negaliu pasakyti, nes tai priklauso nuo grietinėlės).
Sudėkite į grietinėlę želatiną ir sumaišykite.
Įmaišykite spanguoles ir padėkite kremą į šaldytuvą, kad jis sutirštėtų.
Tuomet sklandžiai aptepkite biskvitą kremu, suvyniokite ir padėkite 3-4 val. į šaldytuvą.
Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Inga

Komentarai (1)


  • goblinas 2012-12-18 14:46

    skaniai atrodo :super2:


Daugiau receptų