Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyno gaminimas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
90 gramų cukraus
1 litras vyniuogių (išspaustos sultys)
3 vienetai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vyno gaminimas - tai menas, kurį išmokti pavyksta ne iš pirmo karto. Tai vienas iš receptų, kurį išbandžiau pats ir man pavyko.

Išspauskite vynuoges ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų/vaisių sultimis.

Vyno gaminimas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vyno gaminimas - tai menas, kurį išmokti pavyksta ne iš pirmo karto. Tai vienas iš receptų, kurį išbandžiau pats ir man pavyko.

Išspauskite vynuoges ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų/vaisių sultimis.

Komentarai (5)


  • Tomas 2013-11-10 13:38

    nu liutaurai ir nusisneki...


  • maz 2009-12-27 22:29

    nepjauk... vyno vedinimas naudingas dalykas, pats tai darau ir nesiskundziu ir kazkodel gaunasi geriau nei pas tuos kurie ji palieka ramybeja kol pilnai isrugsta.


  • liutauras 2009-08-30 12:03

    :[email protected] %-) :super2: :-p :-p :-p :-p :-p :-D :stop: :bravo:


  • liutauras 2009-08-30 12:02

    %-) %-) %-) %-) %-)


  • Vyndarys 2009-04-09 13:03

    Na ka, labai megejiskas straipsnis ir daug klaidu jame padaryta. Visu pirma negalimi joki vedinimai, nes taip oksiduojas pats vynas greiciau, kuris tikrai ner geriausios kokybes. Cukraus pilti daug nepatartina, nes kuo daugiau cukraus tuo labiau skaudes galva kita dien, trecia reik naudot oksidantus, geras dalykas Kempdeno tabletes arba naudot sieros metabisulfito, kuri naudoja visi vyno gamintojai. Geriau yra naudot vyno mieles, o ne tiketis ka laukines viska padarys nes neaisku ties kiek alkoholio jos nustos veikti.
    Ir pabaigai, ne vieno gerimo gaminto ne is vynuogiu sulciu negalima butu vadinti vynu, nes tik is vynuogiu gamina gerimas ir yra vynas


Daugiau receptų