Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vyšnių pyragas
AUTORIUS:
Rimgailė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
150 gramų cukraus
šiek tiek vyšnių (be kauliukų)
5 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų.
Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu).
Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka.
Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis.
Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui.
Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti.
Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla.
Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės.
Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles.
Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo.
Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais.
Skanaus.

Vyšnių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pyragas gaminamas kaip ir braškių pyragas, tik su vyšniomis be kauliukų.
Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu).
Tuomet suberkite miltus ir vėl išplakite. Tešla gausis skystoka.
Atsidėkite 1/3 skystos tešlos vėlesniam naudojimui, o į likusius 2/3 tešlos pridėkite miltų, kad galima būtų iškočioti rankomis.
Iš jos padarykite du padus, vieną mažesnį, skirtą juostelėms ant pyrago viršaus, kitą - didesnį, pyrago dugnui.
Užlenkite pado kraštus, kad jis gautųsi lėkštės formos ir dėkite į indą, skirtą pyragui kepti.
Į jį sudėkite vyšnias ir užpilkite skysta tešla.
Vėl dėkite vyšnių arba šiek tiek vyšnių uogienės.
Ant pyrago viršaus dėkite supjaustyto pado juosteles.
Kepkite 160 - 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago didumo.
Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir kitais skanėstais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rimgailė

Komentarai (11)


  • Diana 2012-10-18 15:28

    Nekepkite sio pyrago!!! Atrodo tik graziai bet skonis nieko gero... :ne: Labai skurdi sudetis,todel ir skonis nekoks! %-(


  • Roberta 2012-01-25 17:13

    Man kazkodel nesigavo taip kaip recepte raso, kiausinius isplakus su mixeriu gavos daug mases, sudejus miltus tesla gavosi visai ne skysta ir netgi ne skystoka, o tokia, kad nedaug truksta iki minkomos teslos.. na tai suminkiau visa tesla, pakociojau, sudejau kaip pada, uzdejau uogiene ir paskui tas juosteles, ziuresiu kas gausis..


  • Gintare 2011-08-02 14:38

    Labai graziai atrodo, bet i ji nereik nei kepimo milteliu, nei sodos deti?:)


  • Indrė 2011-07-12 20:19

    Atrodo skaniai, nusirašiau receptą, rytoj bandysiu kepti ;-)


  • Rimante 2011-01-28 10:35

    Tikrai skanus. Jau izbandziau.


  • Jurate 2011-01-18 13:17

    Vaziuoju pirkti produktu, siandien kepsiu:)


  • Rimante 2011-01-15 09:58

    Nusirasiau recepta einu gaminti....... :-)

    Laukiu kol iskeps :-D


  • gabriele 2010-10-07 11:03

    piragas obuoliu:
    reikia cukkraus
    trys sauktus margarino
    obuoliu
    kiausiniu ;-) :-) :super:


  • Milda 2010-09-02 19:30

    Pyragas superinis, tikrai labai paprastas ir skanus, tik as dariau su braskiu uuogiene ir svieziom braskem :geda: :super:


  • (anonimas) 2010-08-24 15:56

    :bloga: :stop: :-? :-s :-*


Daugiau receptų