Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vytinta (džiovinta) žuvis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek druskos
šiek tiek žuvies (šviežia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atrenkamos žuvys, ne didesnės nei delnas.
Šviežia, nešaldyta žuvis, geriausiai pagauta ežere, su išvalytais viduriais (galvas ir žvynus galima palikti) pasūdoma. Druskos negailėti, jos pripilti ir į žuvies vidų ir ištepti šonus. Taip pasūdžius visas žuvis sudėti į dubenį, užpilti sūriu vandeniu, kad apsemtų visą žuvį ir uždengti, paslėgti. Laikyti 1-3 dienas. Vėliau žuvis nuplauti, pro akį suverti siūlu ir pakabinti džiūti vėdinamoje, sausoje vietoje, ne ant saulės. Jei yra galimybė, žuvį kabinkite žemyn galva. Jeigu dėjote daug druskos, pries kabindami, galite pamirkyti žuvį nesūdytame vandenyje tiek pat laiko kiek ją sūdėte - išdžiūvus ji nebus per sūri. Jeigu į patalpas kur džiūna žuvys gali įskristi musės - kiekvieną kampelį uždenkite marle, kad jos negalėtų prisiliesti prie žuvies. Didesnėms žuvims rekomenduojama įkišti degtuką tarp šonkaulių, kad greičiau džiūtų.
Taip žuvis, priklausomai nuo jos dydžio, džiūna 1-4 savaitės. Valgoma nulupus odą. Geras užkandis prie alaus.

Vytinta (džiovinta) žuvis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Atrenkamos žuvys, ne didesnės nei delnas.
Šviežia, nešaldyta žuvis, geriausiai pagauta ežere, su išvalytais viduriais (galvas ir žvynus galima palikti) pasūdoma. Druskos negailėti, jos pripilti ir į žuvies vidų ir ištepti šonus. Taip pasūdžius visas žuvis sudėti į dubenį, užpilti sūriu vandeniu, kad apsemtų visą žuvį ir uždengti, paslėgti. Laikyti 1-3 dienas. Vėliau žuvis nuplauti, pro akį suverti siūlu ir pakabinti džiūti vėdinamoje, sausoje vietoje, ne ant saulės. Jei yra galimybė, žuvį kabinkite žemyn galva. Jeigu dėjote daug druskos, pries kabindami, galite pamirkyti žuvį nesūdytame vandenyje tiek pat laiko kiek ją sūdėte - išdžiūvus ji nebus per sūri. Jeigu į patalpas kur džiūna žuvys gali įskristi musės - kiekvieną kampelį uždenkite marle, kad jos negalėtų prisiliesti prie žuvies. Didesnėms žuvims rekomenduojama įkišti degtuką tarp šonkaulių, kad greičiau džiūtų.
Taip žuvis, priklausomai nuo jos dydžio, džiūna 1-4 savaitės. Valgoma nulupus odą. Geras užkandis prie alaus.

Komentarai (10)


  • Vincas 2013-11-27 22:21

    Mirkyti reikia tiek VALANDU,kiek DIENU sudesi,kas valanda keiskit vandeni ir neliks daug druskos ir stipraus kvapo :super: :super:


  • Irmantas 2012-07-25 17:27

    Žuvį galima ne tik vytinti, bet ir džiovinti. Turbūt kai kam atrodo, kad vytinimas ir džiovinimas yra vienas ir tas pats, bet taip nėra. Nes aš pavyždiui džiovinu žuvis ant saules ir nepasakyčiau jog būtų neskanu. Dar vienas geras būdas džiovyt žuvis vadinamoj duhovkėj, turbūt pas dažną kaime yra. :D Procesas netrunka nei dienos. :-)


  • fikus 2012-03-30 13:52

    Vytintos zuvies kvapas kaip moteru neplautos mizes, smirda silkem :-D :-D :-D


  • virga 2011-07-24 12:54

    daug kam smirda :-p , bet man tai patinka :-) valgyt galima :super:


  • donatas 2011-05-01 16:28

    reiks pabanditi tikras skanumelis ,bet norejau paklausti ar kilkes ir sardines galima dziovinti ??


  • punkas 2011-04-18 20:33

    man patinka ta dweseliena :super: %-) %-) :-D :-D !!!skanumynas :-D :-D


  • SS 2010-12-24 14:53

    Ai beja, teisingai isdziovinus, beveik kvapo nera. Kai pats darai nes nesulyginsi su parduotuyvine dveseliena.


  • SS 2010-12-24 14:52

    Remi, tai tau smirda, o man ne. Gal tu megsti labai krevetes? Va jos man tai tikrai smirda.


  • inciukass 2010-03-22 01:27

    mirstu nuo to skonio,bet maniskis bega is kambario kai pradedu valgyti :-) :-D :-D :-D :-D %-)


  • laura 2009-10-31 15:55

    mmmm, skanumelis :super: %-) :soku2:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...