
Vytinta išpjova
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodųjų pipirų |
šiek tiek | kalendrų |
šiek tiek | kardamono (maltas) |
šiek tiek | mairūnų |
šiek tiek | muskato (maltas) |
500 gramų | kiaulės išpjovos |
50 gramų | druskos |
šiek tiek | kvapiųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.
Vytinta išpjova
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Kalendra
- Kardamonas, maltas
- Mairūnas
- Muskatas, maltas
- Kiaulienos išpjova, 500 gramų
- Druska, 50 gramų
- Kvapieji pipirai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (6)
Druskos dėčiau 1\3 mėsos svorio, nes kitaip gali būti balalaika-suges.
dariau sita labai gerai gavosi tik as pakeiciau prieskonius truputi betgavosi labai gerai dabar net pradejom savo versliuka jau ir desras rukome ir vytiname ir kumpelius ir zmones labai patenkinti nes as atradau savo recepciuka:)
druskos 40 gramu ne taip parasiau
na valgau jau vytinta kumpiuka, tik as dejau kitokius prieskonius druska pipirai( druskos galima deti 80 gramu)ir kiaulienos prieskoniai. Tai trukumas kad kvapas toks specifinis. tai rekomenduociau cesnakiuko.
jau dvi savaites iveikiau:) dar po savaites parasysiu ar gerai gavosi vytintas kumpiukas:)
kazin kas bande ar gaunasi gerai :-)