Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vytinta stirnienos nugarinė
AUTORIUS:
Gedas
INGREDIENTAI:
šiek tiek raudonojo vyno (pigiausias (geriausia iš tetrapakų))
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (pipirai aitrioji ir saldžioji paprikos, medžiotojų prieskoniai, garstyčios nesmulkintos (sausos) ir tt)
šiek tiek stirnienos (nugarinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stirnienos nugarinę (geriausia šviežią) supjaustykite į lygias dalis (greičiausiai gausis 4 gabalėliai apie 20 cm ilgio) ir panardinkite į pasūdytą (galite įdėti pipirų) vyną.
Galite prislėgti
Palaikykite 2 paras šiltai (pvz., virtuvėje) ir dvi paras šaldytuve (žiemą net galima išnešti į balkoną ir, jei norite, galite laikyti ir visą savaitę).
Kai ištrauksite vyno prisirpusią nugarinę iš vyno, apvoliokite ją į visokiausius prieskonius (labai tinka medžiotojų prieskoniai ar smulkintos kadagių uogos). Prieskoniai priklauso nuo jūsų fantazijos ir skonio.
Jei norite kažko panašaus į basturmą, dėkite aštresnius prieskonius.
Kai prieskoniai maloniai prilips prie šlapios mėsos, apvyniokite ją marlės gabalu ir apriškite vilnoniu ar kitokiu siūlu.
Pakabinkite netoli radiatoriaus, bet ne tarp radiatoriaus sekcijų, nes tuomet mėsa gali per greitai džiūti ir pasidarys akyta.
Leiskite mėsai iš lėto džiūti apie 2 savaites. Ekspertai sako, kad užtenka ir 3 dienų, kai mėsa apdžiūva bet viduje lieka drėgna.
Kuo ilgiau mėsa džius, tuo labiau bus panaši į basturmą, kuri sunkiai pjaustosi.
Pjaustyti plonais gabalėliais ir tiekti prie vyno ar alaus, priklausomai nuo prieskonių ir skonio.
Gardaus!

Vytinta stirnienos nugarinė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Stirnienos nugarinę (geriausia šviežią) supjaustykite į lygias dalis (greičiausiai gausis 4 gabalėliai apie 20 cm ilgio) ir panardinkite į pasūdytą (galite įdėti pipirų) vyną.
Galite prislėgti
Palaikykite 2 paras šiltai (pvz., virtuvėje) ir dvi paras šaldytuve (žiemą net galima išnešti į balkoną ir, jei norite, galite laikyti ir visą savaitę).
Kai ištrauksite vyno prisirpusią nugarinę iš vyno, apvoliokite ją į visokiausius prieskonius (labai tinka medžiotojų prieskoniai ar smulkintos kadagių uogos). Prieskoniai priklauso nuo jūsų fantazijos ir skonio.
Jei norite kažko panašaus į basturmą, dėkite aštresnius prieskonius.
Kai prieskoniai maloniai prilips prie šlapios mėsos, apvyniokite ją marlės gabalu ir apriškite vilnoniu ar kitokiu siūlu.
Pakabinkite netoli radiatoriaus, bet ne tarp radiatoriaus sekcijų, nes tuomet mėsa gali per greitai džiūti ir pasidarys akyta.
Leiskite mėsai iš lėto džiūti apie 2 savaites. Ekspertai sako, kad užtenka ir 3 dienų, kai mėsa apdžiūva bet viduje lieka drėgna.
Kuo ilgiau mėsa džius, tuo labiau bus panaši į basturmą, kuri sunkiai pjaustosi.
Pjaustyti plonais gabalėliais ir tiekti prie vyno ar alaus, priklausomai nuo prieskonių ir skonio.
Gardaus!

Receptą atsiuntė Gedas

Komentarai (5)


  • pirmas bandymas 2015-11-06 13:29

    kad man visa mesa per tas 4 paras susmirdo.. aciu :/


  • ndl 2014-10-02 12:30

    sitaip dar nebandziau, as parastai nugarine istrinu visais prieskoniais kurie tik tinka mesai, palaikau saldituve apie savaite,aisku kiekviena diena pavartau, pamasazuoju,poto jokiu marliu, tiesiai ant kablio ir prie peciaus apie savaite.gardumynas.


  • Arnoldas 2013-01-13 23:12

    Pabandziau taip vytinti ir nenusiviliau, skonis tikrai patiko. As vyna tai sausa pati pigiausia piliau, ir kai isimarinavo tai prieskonius su dziuveseliais sumaisytus dejau:)


  • (anonimas) 2012-12-19 16:57

    :super: geras receptas. kaip tik atveze stirnaite


  • (anonimas) 2012-02-03 14:23

    Ar esat as vytines taip nugarine? Kokio vyno rekia(sauso ar pusiau?) Kaip skonis?


Daugiau receptų