Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vytinta vištiena
AUTORIUS:
Ilona
INGREDIENTAI:
1.5 valgomojo šaukšto čiobrelių (su rozmarinais)
1.5 valgomojo šaukšto juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
600 gramų vištiena (krūtinėlė)
0.25 stiklinės raudonojo vyno (portveinas)
0.25 stiklinės brendžio
500 gramų druskos (jūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite druską, pipirus, čiobrelius bei rozmarinus ir grūstus lauro lapelius su brendžiu bei vynu.
Pusę gauto mišinio sudėkite į dubenį, uždėkite vištienos krūtinėlę ir supilkite likusį prieskonių mišinį.
Uždenkite viską maistine plėvele ir padėkite 12 val. į šaldytuvą.
Po 12 valandų vištienos krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suvyniokite į marlę arba švarų rankšluostį ir padėkite dar 12 val. į šaldytuvą (jei norite, galite laikyti ir ilgiau).
Su šia vytinta vištiena galima pagaminti labai skanius sumuštinukus, kuriems papildomai dar reikės batono, česnakinio sviesto bei agurko.
Skanaus.

Vytinta vištiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišykite druską, pipirus, čiobrelius bei rozmarinus ir grūstus lauro lapelius su brendžiu bei vynu.
Pusę gauto mišinio sudėkite į dubenį, uždėkite vištienos krūtinėlę ir supilkite likusį prieskonių mišinį.
Uždenkite viską maistine plėvele ir padėkite 12 val. į šaldytuvą.
Po 12 valandų vištienos krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suvyniokite į marlę arba švarų rankšluostį ir padėkite dar 12 val. į šaldytuvą (jei norite, galite laikyti ir ilgiau).
Su šia vytinta vištiena galima pagaminti labai skanius sumuštinukus, kuriems papildomai dar reikės batono, česnakinio sviesto bei agurko.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ilona

Komentarai (3)


  • arturas 2016-05-07 21:44

    matau,kad raso nebande,net nepasigugline,kitu receptu,visur vistienai daug druskos raso,bet yra foto,graziai viskas atrodo,kai kuriems svarbiau pasisaipyt,o ne isbandyt,ir ko lyst i tokius receptus,kai tik kiausiniene kepti moki


  • karolis 2015-07-06 12:39

    Viskas kaip ir normaliai be žalios vištienos po 12 valgyt nevalgyčiau, ir kitam neduočiau ;D


  • Irmantas 2012-07-25 17:21

    na jo cia tai pieva, o ne vytinimas. Druskos zinoma reikia daugiau nei paprastai ruosiant, bet cia tikrai manau kad per daug. Manyciau, kad vistienos vytinimas nesiskire nuo zuvies, tai kaip ir neymanoma normalei isvytinti zuvies per 12 valandu. :/ Pabandyciau sita recepta, bet gaila man vistienos :D


Daugiau receptų