Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Vytintos dešros
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas česnakų (skiltelė, smulkinta)
0.3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
0.3 arbatinio šaukštelio kalendrų (smulkinta)
šiek tiek kardamono (maltas)
šiek tiek muskato (maltas)
3 kilogramai kiaulienos
1 valgomasis šaukštas degtinės
100 gramų druskos
0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.

Vytintos dešros

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.

Komentarai (4)


  • Vika 2012-06-20 01:31

    Dešrų mėgėjau, prie E rašomi ne bele kokie skaičiai, E raide yra žymimi maisto priedai, net ir tokie kaip paprasta citrinos rūgštis. Jie yra grupuojami pagal jų savybes ar tai yra skonio stipriklis ar tinkamumo vartoti terminą prailginantis maisto priedas, konservantas, antioksidantas ar kiti. Mariau, o jums galiu pasakyti, kad priedai naudojami pagerinti ar išlaikyti produkto spalvą yra būtini, nes žmonės valgo akimis, jei jiems bus nepatrauklu, jie nepirks. Priedų dedama tiek kiek gamintojas nustato, kad pasiektų tinkamą technologinį produkto efektą.


  • desru megejas 2010-07-06 20:09

    mariau jei nedetu salietros parduotuveje jos butu butent to daikto spalvos kaip paminejai....tik vietoj salietros paraso E su bele kokiu skaicium tai dabar nevalgyk :-D


  • liu 2010-04-12 11:57

    visai nieko,Ispanijoje kitokiu ir nera. :-D


  • L.J. 2010-04-11 21:59

    o ar ne per mažai druskos 3 kg - viso labo 100 g?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...