
100 gramų | cukraus pudros |
4 vienetai | kiaušinių (tryniai) |
650 gramų | kvietinių miltų |
šiek tiek | acto |
1 litras | aliejaus |
0.5 stiklinės | grietinės |
šiek tiek | vanilino |
Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė.
Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė, į plasteliną panaši masė.
Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių.
Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.
Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje.
Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų.
Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.
Sausi žagarėliai apsijojami su vaniliniu cukrumi sumaišyta cukraus pudra.
Skanaus!
Žagarėliai

- Cukraus pudra, 100 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 650 gramų
- Actas
- Aliejus, 1 litras
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Vanilinas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Ant medinės lentos pabertuose miltuose įspaudžiama duobutė, į ją įmušami kiaušinių tryniai, įlašinama acto.
Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė.
Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė, į plasteliną panaši masė.
Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių.
Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.
Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje.
Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų.
Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.
Sausi žagarėliai apsijojami su vaniliniu cukrumi sumaišyta cukraus pudra.
Skanaus!
Komentarai (53)
5 tryniai,1 kiaušinis,200g grietinės,miltai.Tešla minkšta,lengvai minkoma,kočiojama kuo ploniau.Pjaustomos juostelės,vidury įpjaunama,perveriama.Virti kiaulienos taukuose,galima ir alijuje,tik ne alyvuogių.Į tešlą ar į taukus įpilti apie 50 gr.gegtinės,tada tešla neprisigeria riebalų ir žagarėliai apsiverčia patys.Cukraus pudra barstyti tik praaušusius !
Ir man reiks pabandyti
Nano mociute tokius kepdavo. Pabandysiu ir as
rytoi reiks man zagareliu iskepti pavaisinti anukus
As tai irgi darisiu bet kaip del tu miltu tai kiek ju deti reikia
man jis labai patiko bet neskanus %-) %-) :super: :bloga: :-D :-p
Labai fainas receptas t'ai mano vaikyste :super:
padarysiu juos Kaledoms.
:-D AS tai darau kitaip dedu du kiausinius :-)
as bandysiu kaledoms daryti! :aiskinu: :parselis: :super: