Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žagarėliai - auselės
AUTORIUS:
Tautvydė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis cukraus
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
2.5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų grietinėlės (16%)
2 valgomieji šaukštai brendžio
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišome su grietine, kiaušinių tryniais, druska ir brendžiu. Minkome tešlą, jei tešla lipma prie rankų, dar dedame miltų. Tešlą minkome ar net pamušame apie 2 minutes, tada uždengiame ir paliekame 10 min pastovėti.

Tešlą padalinti į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ir supjaustome juostelėmis, kurių viduryje įpjauname ir per gautą skylę persukame vieną kraštą, gauname susuktą juostelę.

Įkaitiname aliejų ir metame žagarėlius, kepame, kol lengvai paruduoja. Iškepusius nusausiname popieriniu rankšluostuku ir apibarstome cukraus pudra.

Žagarėliai - auselės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišome su grietine, kiaušinių tryniais, druska ir brendžiu. Minkome tešlą, jei tešla lipma prie rankų, dar dedame miltų. Tešlą minkome ar net pamušame apie 2 minutes, tada uždengiame ir paliekame 10 min pastovėti.

Tešlą padalinti į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ir supjaustome juostelėmis, kurių viduryje įpjauname ir per gautą skylę persukame vieną kraštą, gauname susuktą juostelę.

Įkaitiname aliejų ir metame žagarėlius, kepame, kol lengvai paruduoja. Iškepusius nusausiname popieriniu rankšluostuku ir apibarstome cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Tautvydė

Komentarai (7)


  • Kristina 2017-04-10 06:33

    Tokio recepto as ir ieskau


  • Mišel 2017-01-25 07:51

    Tai vis del to , grietine ar grietinele?


  • Vika 2016-01-08 17:34

    Labai skaniai gavosi


  • Genutė 2015-01-20 18:09

    Kažkaip mažoka cukraus,bus neskanu...


  • Gerda 2014-12-22 22:41

    Ingredientai sako grietinele, o eiga - grietine.. Kuria naudoti grietine ar grietinele ? :)


  • romute 2014-09-24 22:31

    skanios


  • (anonimas) 2013-06-04 10:06

    :-p :-p :-p :-p :-p ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-) :-) :-) :-) :-) :-( :-( :-( :-( :-( :-D :super: :super: :super: :bloga: :bloga: %-) %-) %-) %-) %-)


Daugiau receptų