Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žagarėliai “Gėlytės”
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
400 gramų miltai
60 gramų sviesto
150 gramų baltojo sauso vyno
150 gramų grietinės
150 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 saujelė cukraus pudros
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį.
Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą.
2.
Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 minučių.
Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus.
Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų.
3.
Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.
Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!

Žagarėliai “Gėlytės”

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 40
Ingredientai: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį.
    Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą.

  2. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 minučių.
    Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus.
    Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų.

  3. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.
    Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų