Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Zefyrai (Marshmallows)
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
240 mililitrų vandens (šaltas)
21 gramas želatinos
400 gramų cukraus
240 gramų sirupo (kukurūzų/cukraus)
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės esencijos
1 sauja cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilti 120 ml vandens ir palikti 15 minučių išbrinkti.
Tuo metu puode sumaišyti cukrų, kukurūzų ar cukraus sirupą, druską ir likusius 120 ml vandens ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o masė užvirs.
Masei užvirus, virti, kol temperatūra pasieks 115°C (kas turi termometrą),o tie kas neturi tai reikia virti apie 10 minučių.
2.
Nukelti puodą nuo ugnies ir pilti į dubenį su želatina (želatiną reikia pašildyti, kad pasidarytu vientisa masė).
Masę maišyti nuolat, padidinus greitį, kol ji pasidarys balta ir gan tiršta. Tai užtruks apie 10 minučių.
Formą, į kurią pilsite masę, ištepti aliejumi ar sviestu ir gausiai pabarstyti persijota cukraus pudra šonus ir dugną.
Supilti zefyrų masę ir palikite maždaug 12 valandų (geriausia pernakt), kad masė sustingtų.
3.
Sustingus, atsargiai išimti zefyrinę masę iš formos.
Pjaustyti norimais dydžiais ir dėti po nedaug į dubenį su persijota cukraus pudra ir volioti, kad visas zefyras pasidengtu cukraus pudra.
Skanaus!

Zefyrai (Marshmallows)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Želatiną užpilti 120 ml vandens ir palikti 15 minučių išbrinkti.
    Tuo metu puode sumaišyti cukrų, kukurūzų ar cukraus sirupą, druską ir likusius 120 ml vandens ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o masė užvirs.
    Masei užvirus, virti, kol temperatūra pasieks 115°C (kas turi termometrą),o tie kas neturi tai reikia virti apie 10 minučių.

  2. Nukelti puodą nuo ugnies ir pilti į dubenį su želatina (želatiną reikia pašildyti, kad pasidarytu vientisa masė).
    Masę maišyti nuolat, padidinus greitį, kol ji pasidarys balta ir gan tiršta. Tai užtruks apie 10 minučių.
    Formą, į kurią pilsite masę, ištepti aliejumi ar sviestu ir gausiai pabarstyti persijota cukraus pudra šonus ir dugną.
    Supilti zefyrų masę ir palikite maždaug 12 valandų (geriausia pernakt), kad masė sustingtų.

  3. Sustingus, atsargiai išimti zefyrinę masę iš formos.
    Pjaustyti norimais dydžiais ir dėti po nedaug į dubenį su persijota cukraus pudra ir volioti, kad visas zefyras pasidengtu cukraus pudra.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai


Daugiau receptų