Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Želė tortas „Gaivusis“
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 valgomasis šaukštas želatinos
500 gramų grietinės
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai želatinos
300 gramų braškių
150 gramų vyšnių
Pirmas sluoksnis:
350 gramų braškių (trintos su cukrumi)
Antras sluoksnis:
300 gramų sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Supilti į sutrintas braškes, išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame tortas stings (geriau dubenį iškloti maistine plėvele, kad vėliaun būtų paprasčiau jį išimti). Padėti šaltai.
2.
Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną (su dviem šaukštais) taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną ,maišant, supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį, ant pirmojo želė sluoksnio, suberti trupintus sausainius, nuplautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val.


Patarimas: galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius,o pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.


Skanaus!

Želė tortas „Gaivusis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Pirmas sluoksnis: Antras sluoksnis:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Supilti į sutrintas braškes, išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame tortas stings (geriau dubenį iškloti maistine plėvele, kad vėliaun būtų paprasčiau jį išimti). Padėti šaltai.

  2. Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną (su dviem šaukštais) taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną ,maišant, supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį, ant pirmojo želė sluoksnio, suberti trupintus sausainius, nuplautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val.


    Patarimas: galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius,o pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.


    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (9)


  • Kamile 2017-12-30 19:14

    Labai fainas tereptas!!!


  • Apolonija to Mildai 2015-08-12 10:40

    Nusipirkite Tuperwware žiedą bus įdeali forma ir nereikės vargti dėl išėmimo


  • Bozena 2015-07-10 21:28

    Kiek % riebumo turi buti grietine ?


  • Laima 2015-03-30 23:46

    Kiek vandens reikia uzpilti ant zelatinos??


  • Judita 2015-03-25 21:08

    labai skanus isbandyta


  • Birute 2015-02-16 22:01

    As forma iskloju maistine plevele.


  • kriste 2014-12-11 19:51

    taigi viskas aiskiai parasyta. du sluoksniai: i viena vienas saukstas, i kita du saukstai zelatino, o vandens tiek, kad isbrinktu zelatinas


  • as 2014-05-22 17:25

    tai kiek tos zelatinos is viso reik , labai neaiskiai parasyta


  • regina 2014-05-11 22:11

    Prasau sakykit kiek vandens uzpilti ant zelatinos?


Daugiau receptų