Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Želė tortas su biskvitu
AUTORIUS:
Audra
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
400 gramų cukraus pudros
7 vienetai kiaušinių
7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
500 gramų grietinės (30%)
15 gramų želatinos
1 vienetas vanilino (pakelyje)
2 vienetai želės (pakeliuose)
3 vienetai kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitinių papločių gaminimas: atskirti baltymus nuo trynių ir atšaldyti. Tada juos suplakti į putas, po truputį supilant 5 šaukštus cukraus pudros.
Trynius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros.
Suplaktus baltymus sujungti su tryniais, atsargiai išmaišyti. Tada sudėti vieno apelsino tarkuotą žievelę, vanilę ir miltus, išmaišyti.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi padengtą formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 25 min.
Išvirti sirupą iš 150 ml vandens ir 3 šaukštų cukraus pudros, apelsino žievės. Virti reikia 10 min. Virimo pabaigoje sudėti griežinėliais supjaustytus kivi ir pavirti 2 min. Po 2 min. - išimti.
Iškeptą, atvėsusį biskvitą išilgai perpjauti per pusę.
Apatinę biskvito dalį sudrėkinti išvirtu sirupu ir įdėti į formą su aukštais kraštais.
Kremas: grietinę suplakti su stikline cukraus pudros ir supilti 100 ml vandens, kuriame ištirpintas želatinas. Gerai išplakti.
Šiuo kremu patepti apatinę biskvito dalį, uždėti antrą biskvito dalį ir viršų taip pat patepti kremu.
Ant kremo sudėti vaisius.
Paruošti želė kaip parašyta ant pakelio, tik vandens pilti šiek tiek mažiau. Atšaldyti iki grietinės konsistencijos.
Tada želė dėti ant vaisių ir - į šaldytuvą. Kai želė visiškai sustings, peilio pagalba atlipinti torto kraštus nuo formos ir išimti tortą.

Želė tortas su biskvitu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitinių papločių gaminimas: atskirti baltymus nuo trynių ir atšaldyti. Tada juos suplakti į putas, po truputį supilant 5 šaukštus cukraus pudros.
Trynius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros.
Suplaktus baltymus sujungti su tryniais, atsargiai išmaišyti. Tada sudėti vieno apelsino tarkuotą žievelę, vanilę ir miltus, išmaišyti.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi padengtą formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 25 min.
Išvirti sirupą iš 150 ml vandens ir 3 šaukštų cukraus pudros, apelsino žievės. Virti reikia 10 min. Virimo pabaigoje sudėti griežinėliais supjaustytus kivi ir pavirti 2 min. Po 2 min. - išimti.
Iškeptą, atvėsusį biskvitą išilgai perpjauti per pusę.
Apatinę biskvito dalį sudrėkinti išvirtu sirupu ir įdėti į formą su aukštais kraštais.
Kremas: grietinę suplakti su stikline cukraus pudros ir supilti 100 ml vandens, kuriame ištirpintas želatinas. Gerai išplakti.
Šiuo kremu patepti apatinę biskvito dalį, uždėti antrą biskvito dalį ir viršų taip pat patepti kremu.
Ant kremo sudėti vaisius.
Paruošti želė kaip parašyta ant pakelio, tik vandens pilti šiek tiek mažiau. Atšaldyti iki grietinės konsistencijos.
Tada želė dėti ant vaisių ir - į šaldytuvą. Kai želė visiškai sustings, peilio pagalba atlipinti torto kraštus nuo formos ir išimti tortą.

Receptą atsiuntė Audra

Komentarai (3)


  • neringa 2015-12-30 19:27

    Per kaledas iskepiau tai skanu ♣


  • ilona 2015-12-30 19:24

    Labai skanus♥


  • kamile 2011-10-25 20:06

    kokios spalvos/skonio zele pirkti? :stop:


Daugiau receptų