Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemaičių blynai
AUTORIUS:
Aura
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtos)
šiek tiek juodųjų pipirų
200 gramų kiaulienos kumpio (ar kita mėsa, virta)
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (ar aliejus)
1 vienetas kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aura

Komentarai (85)


  • Ana 2017-10-11 20:38

    Kodėl man ištižo visa tešla?


  • Ana 2017-10-11 20:37

    Kodėl man ištižo tešla?


  • jonas 2017-10-07 23:52

    Alvidai Kubiliau.aciu kad ne lietuvoj.kubiliau.jei tu afrikoj tai gal vietiniams pats isversk !?


  • Ina 2017-04-09 16:41

    Nulupkite bulves ir tik tada virkite, sugruskite isvirtas bulves su grustuve kaip bulviu kosei ir tikrai nelips nei kiek prie ranku. Atskiroje lekstuteje isipilkite truuteli aliejaus rankoms pavilgyti. Super greitas ir lengvas receptas. As kai darau bulviu kose puse pasilieku zemaiciams ir vualia du patiekalia :) Sekmes


  • Alvydas Kubilius 2016-11-16 11:06

    Jei galima prasau isversti I anglu kalba. As gyvenu Durban Pietu Afrikoje cia zmogiukai tikrai nezino bulviu receptu.


  • Alvydas Kubilius 2016-11-16 11:02

    LABAI Aciu Uz Reseptura.


  • Berta 2016-10-12 16:12

    Dariau be taukų ir su kiaulienos faršu. Gavosi puikiai ir labai skanūs. Ačiū už receptą.


  • Matilda 2016-09-28 18:28

    As jau ne pirma kart darau siuos blynus labai skanus


  • DAT 2016-07-11 14:00

    Visada stengiuosi receptų ieškoti gaspadinės psl.. O ir į žemaičius dedu tik miltų, o ne krakmolo. ;-)


  • Viktorija 2015-09-20 10:23

    Labai skanus blynai.aciu uz recepta.visada kepu pagal sy recepta.jokio krakmolo nes jis pritraukia riebalus.o su miltais gaunasi nuostabaus skonio


Daugiau receptų