Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemaičių blynai
AUTORIUS:
Aura
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtos)
šiek tiek juodųjų pipirų
200 gramų kiaulienos kumpio (ar kita mėsa, virta)
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (ar aliejus)
1 vienetas kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Žemaičių blynai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aura

Komentarai (89)


  • Aiste 2019-01-08 18:07

    Dedant miltus tešla istyzta!


  • jurigta 2019-01-08 16:00

    bulvių


  • [email protected] 2018-09-11 22:57

    Zemaiciu blynai


  • lijana 2017-12-05 21:33

    Reikia deti bulviu krakmola o ne miltus.Miltus tik kad rankos neliptu.Blogas receptas .Neaisku kokie gaunasi pas ji.


  • Ana 2017-10-11 20:38

    Kodėl man ištižo visa tešla?


  • Ana 2017-10-11 20:37

    Kodėl man ištižo tešla?


  • jonas 2017-10-07 23:52

    Alvidai Kubiliau.aciu kad ne lietuvoj.kubiliau.jei tu afrikoj tai gal vietiniams pats isversk !?


  • Ina 2017-04-09 16:41

    Nulupkite bulves ir tik tada virkite, sugruskite isvirtas bulves su grustuve kaip bulviu kosei ir tikrai nelips nei kiek prie ranku. Atskiroje lekstuteje isipilkite truuteli aliejaus rankoms pavilgyti. Super greitas ir lengvas receptas. As kai darau bulviu kose puse pasilieku zemaiciams ir vualia du patiekalia :) Sekmes


  • Alvydas Kubilius 2016-11-16 11:06

    Jei galima prasau isversti I anglu kalba. As gyvenu Durban Pietu Afrikoje cia zmogiukai tikrai nezino bulviu receptu.


  • Alvydas Kubilius 2016-11-16 11:02

    LABAI Aciu Uz Reseptura.


Daugiau receptų