Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemaitiškas grybų padažas su krienais
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 stiklinė grybų (marinuoti ar virti)
3 valgomieji šaukštai krienų (balti,tarkuoti)
200 gramų grietinės
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio pipirai (kvapieji, malti)
1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Marinuotus grybus (labai skanu baravykai) smulkinti kiek galima smulkiau.
2.
Grietinę, druską, cukrų, pipirus (tris paskutinius paprastai dedu ir ragauju) gerai išplakti.
3.
Į paruoštą mišinį dėti krienus, maišyti. Pridėti smulkintus krapus, pilti citrinos sultis, pamaišyti. Pabaigoje sudėti smulkintus grybus ir išmaišyti. Labai tinka per naktį palikti šaldytuve.
4.
Tinka su virtomis bulvėmis (ir dar su lupenomis)!!! Tinka ir prie keptų bulvių, na o kam trūksta mėsytės, pritiks ir prie jos!!! Išbandyta net su ant laužo keptomis bulvėmis:)))

Žemaitiškas grybų padažas su krienais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Marinuotus grybus (labai skanu baravykai) smulkinti kiek galima smulkiau.

  2. Grietinę, druską, cukrų, pipirus (tris paskutinius paprastai dedu ir ragauju) gerai išplakti.

  3. Į paruoštą mišinį dėti krienus, maišyti. Pridėti smulkintus krapus, pilti citrinos sultis, pamaišyti. Pabaigoje sudėti smulkintus grybus ir išmaišyti. Labai tinka per naktį palikti šaldytuve.

  4. Tinka su virtomis bulvėmis (ir dar su lupenomis)!!! Tinka ir prie keptų bulvių, na o kam trūksta mėsytės, pritiks ir prie jos!!! Išbandyta net su ant laužo keptomis bulvėmis:)))

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai


Daugiau receptų