Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemaitiškas kugelis (plokštainis)
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų bulvių (didelės)
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė pieno
200 gramų lašinių (spirgučiams)
šiek tiek druskos
1 vienetas svogūnų ((smulkintas))
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nulupkite, sutarkuokite, truputį nusunkite.
2.
Svogūną smulkinkite, lašinukus pjaustykite smulkiai ir viską pakepinkite keptuvėje.
3.
Pieną(apie stiklinę)užvirinkite ir užpilkite tarkius.
4.
Į tarkius supilkite spirgintus lašinukus,įmuškite kiaušinį (priklausomai nuo kiekio galima ir 2),pasūdykite, gerai išmaišykite.
5.
Į kepimo indą dėkite truputi riebalų ir krėskite tarkių masę. Ant viršaus galite dėti riebalų, nes kugelis mėgsta riebumą.
6.
Dar galima kepti su vištiena. Gabaliukais smulkintą vištieną talpinkite į tarpą tarp tarkių, toliau viskas taip pat. Valgykite su grietinės ir sviesto padažu ar spirgučiais.
7.
p.s. kiekius nurodžiau apytikriai.nes kiekviena šeimininkė turi savo normas.

Žemaitiškas kugelis (plokštainis)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Bulves nulupkite, sutarkuokite, truputį nusunkite.

  2. Svogūną smulkinkite, lašinukus pjaustykite smulkiai ir viską pakepinkite keptuvėje.

  3. Pieną(apie stiklinę)užvirinkite ir užpilkite tarkius.

  4. Į tarkius supilkite spirgintus lašinukus,įmuškite kiaušinį (priklausomai nuo kiekio galima ir 2),pasūdykite, gerai išmaišykite.

  5. Į kepimo indą dėkite truputi riebalų ir krėskite tarkių masę. Ant viršaus galite dėti riebalų, nes kugelis mėgsta riebumą.

  6. Dar galima kepti su vištiena. Gabaliukais smulkintą vištieną talpinkite į tarpą tarp tarkių, toliau viskas taip pat. Valgykite su grietinės ir sviesto padažu ar spirgučiais.

  7. p.s. kiekius nurodžiau apytikriai.nes kiekviena šeimininkė turi savo normas.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (2)


  • Viktuors 2015-09-25 19:11

    Su kiaules kuojuom? Jug tėn veinė kaulą ir skūra. Spėrgų, vėštas gabalą kėts reikals.


  • zita 2014-11-23 09:30

    Lsbso skanus


Daugiau receptų