Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemaitiški čenachai
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
600 gramų kiaulienos (smulkinta)
3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas paprikų ((kas mėgsta))
300 gramų kopūstų (raugintii apie )
šiek tiek prieskonių (bazilikai, druska, pipirai; prieskoniai mėsai (Santa Maria))
6 skiltelės česnakų ((po skiltelę į kiekvieną indelį))
4 vienetai bulvių
3 vienetai agurkų (rauginti arba kopūstai (kas mėgsta))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą - kiaulieną (gali būti sprandinė, kumpinė ar šoninė,kaip mėgstama) supjaustyti gabaliukais, berti druskos, Santa Marios prieskonių mėsai, pipirų,galima ir aštresnių prieskonių (pagal kiekvieno skonį), gerai išmaišyti ir palikti marinuotis.
2.
Bulves, papriką pjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais arba kubeliais,jei dedame agurkus -kubeliais. Svogūnus ir česnakus smulkinti.
3.
Į čenakinės dugną berti truputį morkų,ant viršaus dėti mėsos gabaliukus,toliau daržoves(morkas,svogūnus,paprikas,kopūstus ar agurkus,česnaką ).Ant viršaus dėti bulves,barstyti druskos.Galima dėti po šaukštą pomidorų padažo(kas mėgsta).pilti vandens,kad apsemtų.Talpinti uždengus į įkaitintą orkaitę.Kepti apie 1 val,priklausomai nuo mėsos 200-220 °C temp. Iškepus, palikti pastovėti apie 10 min.
4.
Pagal skonį kas mėgsta aštrius patiekalus galima pridėti čili pipiriuko. Tikrai skanu.

Tinka ir šaukštas grietinės,sotus ir skanus patiekalas:)))

Žemaitiški čenachai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą - kiaulieną (gali būti sprandinė, kumpinė ar šoninė,kaip mėgstama) supjaustyti gabaliukais, berti druskos, Santa Marios prieskonių mėsai, pipirų,galima ir aštresnių prieskonių (pagal kiekvieno skonį), gerai išmaišyti ir palikti marinuotis.

  2. Bulves, papriką pjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais arba kubeliais,jei dedame agurkus -kubeliais. Svogūnus ir česnakus smulkinti.

  3. Į čenakinės dugną berti truputį morkų,ant viršaus dėti mėsos gabaliukus,toliau daržoves(morkas,svogūnus,paprikas,kopūstus ar agurkus,česnaką ).Ant viršaus dėti bulves,barstyti druskos.Galima dėti po šaukštą pomidorų padažo(kas mėgsta).pilti vandens,kad apsemtų.Talpinti uždengus į įkaitintą orkaitę.Kepti apie 1 val,priklausomai nuo mėsos 200-220 °C temp. Iškepus, palikti pastovėti apie 10 min.

  4. Pagal skonį kas mėgsta aštrius patiekalus galima pridėti čili pipiriuko. Tikrai skanu.

    Tinka ir šaukštas grietinės,sotus ir skanus patiekalas:)))

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (9)


  • Danutė 2019-08-13 22:32

    Atrodo skaniai , reikės išmėginti


  • Zita 2019-08-13 08:05

    Kaip skanu. Niam niam


  • Lina 2019-08-10 20:06

    As visada dedu raugintu kopustu sūnus dievina su kopūstais


  • dziumandzi 2018-01-30 14:42

    ar is proto isejo, tikri cenakai daromi be jokiu kopustu kose gaunasi:D


  • Nerijus 2017-07-02 22:25

    Kai rase recepta, sio patiekalo tikrai negamino


  • Dalia 2016-07-03 11:12

    niam niam,kaip skanu


  • Dalia 2015-07-05 13:58

    Aciu uz rezeptuka,,,laaabai skanu!as irgi dejau raugintu kopustu :)


  • Vilmantas Sidlauskas 2015-07-03 18:24

    Aciu, pabursim,paragausim:-)


  • Ingrida 2014-10-20 09:34

    Zita, tai kur dedasi tie rauginti kopustai? Ar jie cia tik del idomumo pamineti??? Kazkaip idomiai cia:)


Daugiau receptų