Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žemės riešutų sviesto sausainiai
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
65 gramai riešutų kremo
30 gramų sviesto (minkštas)
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
105 gramai miltai
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Pasiruošti kepimo skardą ir iškloti ją kepimo popieriumi.
Elektriniu plaktuvu išplakti riešutų sviestą ir minkštą sviestą iki vientisos masės.
Suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išplakti.
Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą.
2.
Dar kartą išplakti iki vientisos masės.
Į kitą dubenį išsijoti miltus. Sumaišyti su kepimo milteliais.
Miltų mišinį suberti į riešutų sviesto plakinį ir lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų.
Į lėkštę suberti cukrų, skirtą apviliojimui.
Semti po arbatinį šaukštelį tešlos ir tarp delnų suformuoti į mažus apvalius kamuolėlius.
3.
Kiekvieną kamuolėlį apvolioti cukruje ir perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tarp kamuolėlių skardoje palikti apie 5 cm tarpus, kadangi kepdami jie išsiplės.
Kepti sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės.
4.
Kadangi iškepę sausainiai bus labai minkšti, išėmus sausainius iš orkaitės, palikti atvėsti kepimo skardoje bent 10 minučių.
Vėsdami sausainiai sutvirtės.
Perkelti juos ant grotelių ir visiškai atvėsinti.
Skanaus!

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 30
Ingredientai: Pabarstymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
    Pasiruošti kepimo skardą ir iškloti ją kepimo popieriumi.
    Elektriniu plaktuvu išplakti riešutų sviestą ir minkštą sviestą iki vientisos masės.
    Suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išplakti.
    Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą.

  2. Dar kartą išplakti iki vientisos masės.
    Į kitą dubenį išsijoti miltus. Sumaišyti su kepimo milteliais.
    Miltų mišinį suberti į riešutų sviesto plakinį ir lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų.
    Į lėkštę suberti cukrų, skirtą apviliojimui.
    Semti po arbatinį šaukštelį tešlos ir tarp delnų suformuoti į mažus apvalius kamuolėlius.

  3. Kiekvieną kamuolėlį apvolioti cukruje ir perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    Tarp kamuolėlių skardoje palikti apie 5 cm tarpus, kadangi kepdami jie išsiplės.
    Kepti sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės.

  4. Kadangi iškepę sausainiai bus labai minkšti, išėmus sausainius iš orkaitės, palikti atvėsti kepimo skardoje bent 10 minučių.
    Vėsdami sausainiai sutvirtės.
    Perkelti juos ant grotelių ir visiškai atvėsinti.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų