
Žiediniai kopūstai, marinuoti pomidorų sultyse
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų | pomidorų pastos |
1 kilogramas | žiedinių kopūstų |
20 gramų | cukraus |
20 gramų | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite ir susmulkinkite žiedynais. Juos blanširuokite apie 5 min. parūgštintame verdančiame vandenyje: vienam litrui vandens ištirpinkite vieną gramą citrinos rūgšties. Blanširuotus žiedinius kopūstus tuoj pat atvėsinkite šaltame vandenyje. Juos sukraukite į švariai išplautus stiklainius. Į puodą sukraukite susmulkintus pomidorus, užvirkite ant silpnos ugnies, pakaitinkite ir pertrinkite per sietelį. Į pomidorų sultis suberkite druską ir cukrų, užvirkite ir šiomis sultimis užpilkite stiklainiuose esančius žiedinius kopūstus. Pasterizuokite 0,5 l talpos stiklainius-40 min., o 1 l stiklainius-50 min. Sandariai užsukite.
Žiediniai kopūstai, marinuoti pomidorų sultyse
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Pomidorai, 800 gramų
- Žiediniai kopūstai, 1 kilogramas
- Cukrus, 20 gramų
- Druska, 20 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite ir susmulkinkite žiedynais. Juos blanširuokite apie 5 min. parūgštintame verdančiame vandenyje: vienam litrui vandens ištirpinkite vieną gramą citrinos rūgšties. Blanširuotus žiedinius kopūstus tuoj pat atvėsinkite šaltame vandenyje. Juos sukraukite į švariai išplautus stiklainius. Į puodą sukraukite susmulkintus pomidorus, užvirkite ant silpnos ugnies, pakaitinkite ir pertrinkite per sietelį. Į pomidorų sultis suberkite druską ir cukrų, užvirkite ir šiomis sultimis užpilkite stiklainiuose esančius žiedinius kopūstus. Pasterizuokite 0,5 l talpos stiklainius-40 min., o 1 l stiklainius-50 min. Sandariai užsukite.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai