Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žiedinių kopūstų užkepėlė su varške
AUTORIUS:
Kornelija
INGREDIENTAI:
šiek tiek petražolių
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
300 gramų varškės
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
700 gramų žiedinių kopūstų
130 gramų sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstą padalinti žiedais ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį. Virti 10-15 min.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir pakepinti juos 5 min. Tada, nenuimant keptuvės nuo ugnies, sudėti į ją varškę. Sumaišyti ir, vis pamaišant, pakepinti varškę 10 min. Tada atvėsinti.
Kiaušinių trynius sudėti į varškę, sumaišyti, pasūdyti, sudėti tarkuotą sūrį, žalumynus.
Virtus žiedinius kopūstus sudėti į kepimo formą, išteptą sviestu, tada supilti varškės masę, viršų apibarstyti 2 šaukštais tarkuoto sūrio.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Žiedinių kopūstų užkepėlė su varške

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kopūstą padalinti žiedais ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį. Virti 10-15 min.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir pakepinti juos 5 min. Tada, nenuimant keptuvės nuo ugnies, sudėti į ją varškę. Sumaišyti ir, vis pamaišant, pakepinti varškę 10 min. Tada atvėsinti.
Kiaušinių trynius sudėti į varškę, sumaišyti, pasūdyti, sudėti tarkuotą sūrį, žalumynus.
Virtus žiedinius kopūstus sudėti į kepimo formą, išteptą sviestu, tada supilti varškės masę, viršų apibarstyti 2 šaukštais tarkuoto sūrio.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Receptą atsiuntė Kornelija

Komentarai


Daugiau receptų