Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žiemos skanumynas
AUTORIUS:
RAMA
INGREDIENTAI:
130 mililitrų cukraus
240 gramų margarino (Rama, kepiniams)
550 mililitrų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui papildomai reiks:
40 g Rama margarino kepiniams
2 kiaušiniai
160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
400 ml (300 g) rudojo cukraus
100 g datulių be kauliukų
100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
150 g pasirinktų džiovintų vaisių

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.

Žiemos skanumynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reiks:
40 g Rama margarino kepiniams
2 kiaušiniai
160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
400 ml (300 g) rudojo cukraus
100 g datulių be kauliukų
100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
150 g pasirinktų džiovintų vaisių

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.

Receptą atsiuntė RAMA

Komentarai (2)


  • erika 2011-01-02 15:34

    atrodo labai skaniai reikes pamegint :super: :super2:


  • as 2010-11-24 20:54

    mmmmm atrodo kad skanuuuu :super:


Daugiau receptų