Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žirnių košė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.5 litro žirnių (džiovinti)
50 gramų kiaulės lašinių (ar grietinės)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.

Žirnių košė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.

Komentarai (4)


  • Zhirnius 2012-07-06 19:40

    Super. As dr siek tiek paturbinau ;-) idejau trupuciuka sviesto ir dziovintu darzoviu misinio. :super:


  • (anonimas) 2011-01-18 11:39

    :super: %-) OJ


  • Juste 2010-06-21 19:09

    seniai tokia bevalgiau - paskutini karta gal net tik vaikysteje :) ir skiriasi nuo tiesiog virtu zirniu - kose siek tiek kas kito..


  • Jovita 2010-05-14 17:59

    niam niam!


Daugiau receptų