Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Živilės obuolių pyragas
AUTORIUS:
Živilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 vienetas citrinų (žievė, tarkuota)
150 gramų cukraus
šiek tiek muskato (maltas)
2 vienetai obuolių (dideli, supjaustyti kubeliais)
2 vienetai kiaušinių (plakti)
340 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai alyvuogių aliejaus (ar kitoks)
1 valgomasis šaukštas sodos (nugesinta)
150 gramų razinų ((užpilti pora šaukštų obuolių sulčių ir pamirkyti apie 15 min))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aliejų labai gerai išplakti su cukrumi, kol šis ištirps.
Kitame inde sumaišyti išmirkytas razinas, citrinos žievelę, vanilę ir obuolius.
Į aliejaus mišinį pakaitomis sijoti miltus ir pilti kiaušinius.
Supilti nugesintą sodą, sudėti vaisių masę ir pabarstyti prieskoniais.
Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į riebalais išteptą kepimo formą.
Kepti apie 1 valandą 180 temperatūros laipsnių orkaitėje.
Tešla gausis labai tiršta, bet supylus vaisius, jie išleis sultis ir viskas bus gerai.
Skanaus.

Živilės obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Aliejų labai gerai išplakti su cukrumi, kol šis ištirps.
Kitame inde sumaišyti išmirkytas razinas, citrinos žievelę, vanilę ir obuolius.
Į aliejaus mišinį pakaitomis sijoti miltus ir pilti kiaušinius.
Supilti nugesintą sodą, sudėti vaisių masę ir pabarstyti prieskoniais.
Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į riebalais išteptą kepimo formą.
Kepti apie 1 valandą 180 temperatūros laipsnių orkaitėje.
Tešla gausis labai tiršta, bet supylus vaisius, jie išleis sultis ir viskas bus gerai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Živilė

Komentarai (1)


  • Deimantė 2010-09-25 12:42

    Turėtų būti LABAI skanus ;)


Daugiau receptų