Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Zrazai pagal mamą
AUTORIUS:
Irina
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas svogūnų (smulkintas, apkepintas)
0.5 kilogramo kiaulienos (malta)
1 kilogramas vištos filė
1 valgomasis šaukštas miltai
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Išmušti file užklojus dviems sluoksniais maistinės plėvelės.

Nuimti plėvelę, truputį pasūdyti, pabarstyti pipirų.

Paruošti faršą: į faršą dėti apkepintų, smulkintų svogūnų, druskos, pipirų.

Ant kiekvienos išmuštos vištienos file krašto dėti faršo ir susukti suktinuką.

Tada suktinukus apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Kai zrazai gražiai apkeps, dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti 10 minučių.

Tada gaminti padažą. Į atskirą puodelį pilti sultinio iš puodo, dėti šaukštą grietinės, pomidoro padažo, išmaišyti ir supilti atgal į puodą, kuriame troškinasi zrazai. Troškinti dar 30 minučiu.

Patiekti su bulvių koše, pabarstyti žalumynais.

Zrazai pagal mamą

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išmušti file užklojus dviems sluoksniais maistinės plėvelės.

Nuimti plėvelę, truputį pasūdyti, pabarstyti pipirų.

Paruošti faršą: į faršą dėti apkepintų, smulkintų svogūnų, druskos, pipirų.

Ant kiekvienos išmuštos vištienos file krašto dėti faršo ir susukti suktinuką.

Tada suktinukus apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Kai zrazai gražiai apkeps, dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti 10 minučių.

Tada gaminti padažą. Į atskirą puodelį pilti sultinio iš puodo, dėti šaukštą grietinės, pomidoro padažo, išmaišyti ir supilti atgal į puodą, kuriame troškinasi zrazai. Troškinti dar 30 minučiu.

Patiekti su bulvių koše, pabarstyti žalumynais.

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai (6)


  • Almaalma 2019-07-08 16:10

    Labai neisvsizdziai patiekta...ir siai neisvaizdud patiekalas


  • Nina 2018-06-16 20:29

    Parutiene


  • Estela 2017-07-24 16:01

    Lietuviai deda tik vistiena


  • Aza 2017-04-14 20:32

    Draugai iš kiaulienos nugarinės faršui sėdi vištieną arba kiaulienos faršą. Padažui pamidoru padažą garstyčių šaukštelį miltų pakepinu su sultiniu ir supylus į pabaigos virima


  • Daina 2017-04-08 20:03

    Darau aš tuos zrazus n metų. Į faršą pilu karšto pieno,nes kaip žinot file yra sausa, galai būna užspausti( ne taip, kaip nuotraukoje ), tuomet neišteka sultys iš faršo, ir, žinoma, troškinti 10-15 min. Pomidorų padažas su zrazais nedraugauja, tik grietinė.


  • ar 2013-11-17 08:41

    reikia tiek ilgai virt


Daugiau receptų